http://www.xmasclock.com/

29 juli 2010

frånvaro,frånvaro

Nåjah,äntligen börjar omredning och oredning vara snart i skick,sovrummet har nu blivit om-målat,även möbler...nu väntas bara att listerna skall komma,taklister av styrox,lätta som bara den och ypperliga att få fast i betongväggen.
Så orsaken till frånvaron är ganska enkel,det har varit fullt upp,all week long!

21 juli 2010

de e här de händer!

Idag minsann har det varit fart på,morgonen började med värsta pittret i fingrarna så jag steg upp för att baka matiga muffins,ni vet dom där salta versionerna!

Sen: efter att dom var smakade på vid morgonmålet frågade jag sambon om han inte skulle vilja göra något,lite omredning kanske?(!)
well...sonen blev med den gången flyttad till eget rum,har redan sovit dagen där och verkade jätte nöjd(får se hur natten blir..)

Sen blev det ett litet kontors utrymme i sovrummet,passar rätt så bra in(det är säkert laptoppen som gör det,den är ju SÅ mycket behändigare än bords datorer)

efter det fanns ännu inspisen kvar och vardagsrummet fick sej en grundstädning och omändring...nu är det då igen dags att vänja sej med dom "nya" utrymmena.

Till mat blev det sen ännu snålsoppa(kesäkeitto),på färska råvaror,och såhär till kvällen lite gott i form av plättar med konjaks/basilika marinerade jordgubbar och citrongrädde,alkoholfria jordgubbar för sonen förståss!

hoppas ni haft lika trevligt som vi ida!

16 juli 2010

top 5

Om det börjar brinna och du bara måste få med dej 5 saker,vad skulle dom vara?

mina är:

1.Telefonen
2.SATC collectionen
3.plånboken
4.Alvar aalto vasen
5.datorn

15 juli 2010

ingen respect för andras privatliv!




Om man ger en reserv nyckel till en annan är den menad som en"In case of emergency" grej,nyckeln skall endas annvändas om ägaren till nyckeln tappat bort sin egen nyckel som den bär med sej,eller om det är överens kommet att den skall annvändas till en specifik mening, där emmellan är det inte meningen att den överhuvudtaget ens skall dras med överallt,för att kunna hitta nyckeln(ICE) skall den finnas DÄR,där den är lagd...

Men sen finns det sådana personer i denna värld som tycker att då di har fått en reserv nyckel,att den är till om man vill komma över och hälsa på eller bara annars(utan överenskommelse) sticka sej in,då ägaren till hemmet kanske inte befinner sej på plats..detta kallas i sin tur att man inte visar någon respect åt nyckelns ägare,oftast är det ännu sådana man trodde man kunde lita på...

Men när människor kommer in i ditt hem då du inte har kommit överens om något DÅ är något fel,då finns det skäl till att ta bort nyckeln av denne och förklara att man kan inte göra så,kodinrauhan rikkominen kan det även bli kallad som!

Det är synd att människor annvänder en så enkel sak som en reserv nyckel fel!

14 juli 2010

just nu..

Kan inte sluta tänka på:

-nyplockade jordgubbar!!
-att sambon inte mera skulle finnas!
-svalare väder!
-att livet faktiskt bara försvinner!
-fläktar!
-AC!!!!

13 juli 2010

nejnej

Tänker inte ens försöka lägga in ett foto på mej just nu,var igår kväll i duschen men det syns verkligen inte någonstans,denna hetta är bara helt enkelt för mycket,31grader inne och ute 30,2!! hohho!

6 juli 2010

tadaaa

Jag lade in en fråga för en tid sedan,till svar fick jag:kanske brukar så sällan laga såna! Men idag kom dom im soooooo soooo happy!!! nämligen slevarna och en stekspade i träd,jag tycker så om handgjorda saker!















även lite blommor har börjat hitta fram!





















Här är även en bild på vår utedusch! nära naturen är IN!



3 juli 2010

Jordgubbar!

Igår kväll lade vi iväg med sambo,son och granne till en åker där det fanns jordgubbar i massor(och ärter),det har blivit lite som en tradition att gå på själv plock varje sommar för att se kunna fylla på skafferiet med godheter inför vintern.
45€ fattigare kom vi hem,åt släpärter till kvällsmål,och idag blev det jordgubbs tillagning,samt ärter som lades i frysen!

1 juli 2010

bling!


Ute: +23grader
Inne:+27 grader
Jag:glad,nöjd och mycket ren,
har idag städat hemmet,började 9:43 imorsse och är nu snart i slut groparna eftersom detta bara är en mindre grundstädning.
Till den mindre grundstädningen hör:

-dammsugning
-golv tvätt 2ggr
-dammtorkning
-tvätta alla ytor
-byk tvätt
-slänga ut onödigheter igen.
-ta bort torra blad från krukväxter.

en ordentlig städning skulle ju innehålla matt dammning,fönstertvätt och sängkläds byte,vilket jag hoppat över ida.

Men ändå en bra början!