http://www.xmasclock.com/

31 maj 2013

Fynd värmer hjärtat mer än det du bara går in och tar..

Rubriken stämmer faktiskt,hittar man något riktigt fint för en liten slant är man fatiskt mycket gladare ch nöjdare än om man vet var en vara finns och man går in och köper den..eller så är det i alla fall för mej.

Dom senaste fynden är bara för härliga även om den ena inte ens är från loppis.

 Smörkniven en äkta vacker Fiskars köpte jag för 50cent på Samaria den är oanvänd enligt hur den ser ut,inte en skråma syns till,deciliter måttet köpte jag på Vanille home den är av det svenska märket A B Strömshaaga,och 1€ billigare än original priset...

På sista tiden har jag även varit riktigt duktig på att hitta skor,ett par silver svarta ballerinor med lite klack för 5€ på Loppiset och ett par härliga kanske äkta 60-tal(?) läder skor för 3€ på Samaria,såna har jag sökt länge och nu var dom där,fin fina skor!!


30 maj 2013

När våren tog slut..

Allt går så fort,allt tar slut innan man hunnit ta in allt egentligen..tycker vi borde försöka vara lite mer duktiga och faktiskt stanna upp och ta in.
Våren kom och gick med samma fart,ena dagen tittade jag ut på björken och sade "titta bladen börjar komma ut",samma vecka satte jag blommlökar i  balkogslådorna och var överlyckig att nu är det vår,måsarna skriker,vinden är varm och man behöver inte klä på sej så mycket.

Sen vaknade jag upp igen en dag,tittade ut och där är dom...björkbladen fullt utslagna,syrenen doftar på långt håll och alla går omkring i shorts och kjol,nu är det redan sommar..skall det gå så fort nu igen?

Jag har grävt upp mina blommlökar ur balkongslådorna och lagt i nya blommor,sommar blommor,i år blev det rött.

 Röda blommor som kräver lite mer när det är full sol i timmar ute på vår balkong,mera vatten mera vatten...


Det härliga med balkongen i år är att allt verkligen lyckats och ger en massa glädje åt alla,ena morgonen medans jag satt och drack iskaffe stog min yngre son och tittade på grönskan och mitt i allt brast han ut av glädje,han hittade stjärnor,många många stjärnor <3 p="">
Gurkplantorna och tomatplantornas blommor likanr ju faktiskt stjärnor.

Nu skall jag ta in känslor och dofter allt vad jag hinner.

29 maj 2013

SATC utan SJP?

Men härregud,detta kan inte vara sant,eller skall jag kanske uttrycka mej med att DOM behöver ju inte satsa på en 3:dje film isåfall!!!!

Min alla tiders favorit serie och filmer är ju Sex and the city..well nu bonga jag i en tidning denna lilla text!!

Tror dom att flickorna i serien/filmerna kommer att annars även vara unga forever...nej nej...jag tycker att man absolut skall hålla fast i dom gamla godingarna..äldre blir vi alla,det är bara att inse det!

28 maj 2013

Nässlor

Mat från naturen.
Nässlor.

Man kan göra så mycket av nässlor men denna gång blev det stuvning(och en del till frysen).

 Härligt gröna fina blad,slängs snabbt i kokande vatten och får vara där i 1-2min,tas bort från vattnet och endera klipps eller skärs eller med stavmixer fördelas smått.

Lägg i en kastrull en generös klick smör,när smöret smält slänger man i lite mjöl så det suger upp smöret(det får inte brännas vid),när smöret och mjölet blandats lägger man i mjölk/grädde tills konsistensen på stuvningen är bra(detta är alltså en bas till vitsås),när konsistensen är bra lägger man i nässlorna.
När allt är välblandat kan man lämna det som så,bara dra över med lite salt och peppar eller så kan man lägga i lite sönder smulad feta ost.

Kan serveras med vilken fisk som helst och nypotatis eller som vi,med höna och ris...det är upp till er.

Nässel stuvninge med feta ost

27 maj 2013

Shopping By night våren 2013

Det är klart och tydligt stämmningen som drar folk till stan efter kl.18,då butikerna håller upp till kl.22,det är glada miner så långt man ser och bekanta på bekanta på bekanta ansikten.
Vårens teema var Dans,det var olika typer av dans shower på olika platser runt hela staden,men mest ändå vid torget.

Lions club hade ställt upp med en hel del fina bilar och några gamla motorcyklar,på toget fanns massa människor,på andra sidan var det zumba som gällde då jag annlände på plats.


Vädret var riktigt fint,så fint att dom lite mörkhåriga hundarna blev törstiga.


Mycket unga intresserade sej för Zumban,fast fler skulle varit ännu roligare...


Det som ändå drog mest folk var försöket på Finlands längsta letkajenkka...239st var med och rekordet slaget,ända tills det blev klart 12h senare att rekordet i Finland är 304 pers och det är gjort i Vasa 30.4.13...typiskt..


 Och det bästa denna kväll(för mej) var ändå att se polisen ute på stan,utan bil....


24 maj 2013

Är man in för att vinna?

Det är trädgårdsfest istället för avslutningar på Daghemmet här i stan,alla är med från alla grupper,föräldrar,syskon,gudföräldrar...
Det är lite pogram,i form av sång och tal,sen blir det grillkorv för all hungriga magar samt kanelbulle saft/kaffe..trevigt umgänge är egentligen hela grejjen.


Iår var det hopp om att så många som möjligt skulle komma till festen med hatt på huvudet,bästa hatt skulle utnämnas och vinnaren ta imot pris..Jag hade ingen hatt,jag går inte med hattar,eller sådär...visst finns det 2-3st i skåpet men dom passar mej inte direkt,så jag slängde min kreativa sida igång..här skall det bli något helt annat,nu skall vi fundera lite "out side the box".

Vinsten en blomma och choklad
Är man då in för att vinna? Nja,det är väl för mej mera att visa att man inte är som alla andra,att man vågar visa sin konstnärliga sida och komma som man är helt enkelt..så jag sökte en liten stund i mina gömmor här hemma och vips,så var hatten på huvudet.
Och vinsten,ja den kammade jag hem!!
Förvånad...alltid!

Hatten består av en kardborre papiljott som jag virat håret runt,dragit över med lite hårsray och fäst ett virkat band och en virkad rosett runt,nothing more nothing less.
Juryn bestod av två damer,den ena jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på samt Ruth Landesa,kvinna  bakom NÄMÄ shop.



23 maj 2013

Man vet att det börjar bli sommar då...

..Man gör sommarens första jordgubbsmilkshake(på frysta jordgubbar) och avnjuter den på balkongen.


..Då det första lite bättre åskvädret kommer..


..Då träbåtarna börjar sjösättas...


..Då man får första rabarberpajen hos sina vänner,och man får hjälpa till..


..Och då när ödlorna kommer fram och solar sej...

Lite regn imellan skadar inget...förutom då graderna sjunker under 10+ å man undrar hur gurk och tomatplantorna skall klara sej på balkongen...dom som redan blommar så fint...


21 maj 2013

Gratis mat är alltid lite bättre mat

Jag är överlycklig över mitt lilla fynd,en sajt fylld av mat,ren mat från naturen,Ja den är t.o.m gratis!

Kolla in: Skogsskafferiet

20 maj 2013

Man kommer inte ihåg..

Man blir så van med att det är helt okej att sitta i solen en stund då den börjar synnas lite oftare,ni vet medans det ännu är lite små svalt i blåsten..
Men ju närmare sommar månaderna man kommer desto mer skall man akta sej,men man kommer inte ihåg det,inte alltid,speciellt inte dom dagarna som man har bra sällskap,en massa att prata om,barnen som underhåller sej själv och det är just precis sådär passligt som det skall vara i luften...inte för varmt och inte för kallt.

Det är då det händer...

man bränner sej...
Och det ända som jag tycker att hjälper i det fallet är detta:

En aloe vera gel från naturaffären innehåller 98,2% aloe vera..värt att prova!

Nu när sommaren har börjat kicka igång börjar även jag kicka igång,vi spenderar dubbelt om inte trippelt mer tid utomhus och därmed blir det lite lugnare på bloggen,men jag lovar att berätta om det händer eller har hänt något roligt...

Så förbered er på fredag är det Shopping by night i staden(Lovisa) och denna vår är teemat dans,årets goal är att göra nytt finskt rekord i Letkajenkka! Alla med!! :D

17 maj 2013

Veet EasyWax Electrical Roll-on Kit & Veet Precision Wax & Care

Jag älskar att vara en Buzzador,att få prova nya saker och ge respons är det bästa som finns.
Nu kom det hem ett paket med vax,för att få domdär sommar sköna benen..vax,redan bara ordet får mej att skaka,eller åtminstone att dra mej lite tillbaka,men jag kommer ändå att give it a go!

Här är allt vad som paketet innehöll.förutom en hög med exemplar att dela ut till vänner av några vax stripes..kommer bli roligt att höra feedback...

Jag tog mod,eftersom det står i instruktionerna VAR MODIG!! hjälp alltså..och startade igång hela vax paketet..vaxet skulle värmas i aparaten i ca 20min och sedan dras över benet och genst på med en "papperslapp" stryka över lappen några tag och spänn till skinnet för att sedan "RITS"dra uppåt...

Låt mej presentera benet innan:

 Och papperlappen efteråt...


Och benet efteråt:



Visst tog det bort en hel del hår men...ojjoj...att föda barn var ingenting emot detta,inte min grej alls,fastän resultatet blev helt ok.Jag håller mej nog till rakhyvel då det går så mycket snabbare.

Någon timme senare hade jag ännu fullt av röda prickar på benet och dom kliade,varför?

16 maj 2013

Lite mera miljötänk,Tack!

Jag öppnade dörren för att ta dagens post och där låg dom,TRE stycken kuvert från FPA!!!

Hallå alltså,dethär är ju något att verkligen skämmas över,fy på er att ni har mage till att skicka ut alla dom pappren i olika kuvert,jag är grymt förbannad på ert dåliga miljötänk!!!

I ena kuvertet fanns ett papper om att ni får X antal summa pengar för reseersättning, I det andra kuvertet står det Er reseersättning har överskridigt den årsliga summan och dämed får ni nu reseersättning enligt...blabla...
I det tredje kuvertet skickar dom hemårssjälvriskkortet för resekostnader...

Kunde man verkligen INTE lägga allt i ett och samma kuvert,då det ännu är samma kille som har undertecknat det hela!!

Dåligt FPA,verkligen DÅLIGT!!!

Väntar på att det skall växa

Vi har skaffat ett "galler" till vår ena vägg så att jag detta år kanske lyckas lite bättre med allt igen...*fingers crossed*
Det är så enormt vackert med lite nytt grönt ute på balkongen..och inte bara grönt.

Jag har i den vänstra krukan lite ringblommor och sallads blandning,i mitten är mina nu 80cm höga gurkplantor och till höger är en av två busktomatplantor.

Och tomatplantorna har riktigt fina knoppar redan..jag är så lycklig!

15 maj 2013

För mycket Leila

Jag har haft en vision om hur jag vill att blkongen skall se ut iår,det skall komma en ordentlig skumgummi bit till bänken med ett sommar härligt tyg på,kanske något i turkos färg,då blir det fräscht och fint med alla gröna nyanser som kommer till.

Jag gick till tygbutiken och såg ett tyg på vägen in som jag genast rörde vid,men färgerna var inte dom rätta.
Vi sökte med biträdet efter något som skulle passa mej,men endera var det för mörkt eller så var det bara fel,så vad hände?
Jag köpte tyget jag reagerade på då jag kom in(första reaktionen är oftast den bästa) och biträdet visade mej även ett tillhörande tyg som jag föll för,jag frågade biträdet medans hon klippte till mitt tyg vad hon tror min sambo säger då jag kommer hem med tygen,tror hon att han alls vill sätta sej ner på bänken?
-Jaa-a,vill han inte sätta sej ner där så får du väl själv sitta där,han kan ju hållas på in sidan då!

Väl hemma gick jag ut för att se på vår balkong.

Ganska tråkig när jag ser det på bild...efter det gick jag in och startade symaskinen,här skall det bli sommar vackert.
En timme senare var det klart och jag började fixa till balkongen,jag hade även sytt några vimplar någon dag tidigare då det var tal med äldsta sonen om att det vore roligt med lite fest och vad är fest utan vimplar(?)
När allt var klart kände jag att -Oj,här blev det ljust och somrigt så det skriker om det..


Bilden kanske ger ett lite fel intryck..men tro mej,här är det pasteller så det understa ruttnar.


Sambon tyckte att det svimlar i ögonen då han ser tyget och att det verligen inte är manligt(tror jag skall sy till några dynor i hel grönt)

Kanske det blev lite mycket Leila?

14 maj 2013

Kalla mej barnslig

Ni får kalla mej barnslig om ni så vill,men vissa naturliga fenomen får mej att hoppa och tjuta av iver.
Dom bästa upplevelserna är domdär du inte riktigt kan förklara,som åskan...du vet att det kommer till p.g.a kall och varm luft som kolliderar men hur blir det till blixt och hårda dunder...eller som tromber,virvelvindar...dom uppstår av vind ävenså men det krävs alltid något lite extra..helt over the top intressanta saker.

Vattenpelare från ingenstans...bilden tagen av min mamma sommaren 2011

Så blev det även på söndagen,då vi var ute på en rundtur...på en åker intill såg jag virvelvindar och blev hel galen,pulsen steg med 100 och jag håldest knapt fat i bältet.

 Ni ser ju hur vinden drar upp partiklar från marken där i mittan av bilden,fascinerande!
 Och den farten dom sedan kommer med imot en..mitt i allt.
Att åka till USA under tornado säsong skulle vara en grymt cool upplevelse.

12 maj 2013

En morsdag att minnas

Vädret har varit jätte fint idag,vi har firat morsdag,jag fick morgonmålet på säng...ett väldans manligt morgonmål men ett riktigt gott ett,Baconsmörgåsar.

Vår yngsta son håller på att fixa till sina sista tänder och är som "skjuten i röven",han gråter mer eller mindre ordagrant hela tiden,så vi valde att åka en tur runt i stan för att han skulle somna och vi skulle få vila öronen en stund..så medans han sov blev jag bjuden på årets första glass,min favorit rom-russin.

Vi kom tillbaka hem någon timme senare och skriket fortsatte...yay! Känns som om inga mediciner hjälper...(goda råd tas imot).

Jag fick sätta mej tillbaka och göra vad jag ville,sambon skötte maten idag,en tradition jag gärna håller vid.

Förrätt:

En laxsmörgås med räkor och citronmajonäs,rödvinet är ett mycket gott och billigt vin vid namnet Don Hugo.

Varmrätt:

Ungsrostade grönsaker,filé biff och murkelsås. På bordet syns även blommorna jag fick,vitsippor den äkta morsdagsblomman.

Efterrätt:


Vanilj jordgubbs gelé med vaniljglass och jordgubbs/vanilj sirap on top

Verkligen en dag att minnas...med och utan skrik.

Får jag ännu presentera årets morsdags gåva..


Nya cykelhjul i grå färg,presis som originalet!

*gissa hur många som gick på niten att vi förlovat oss idag då jag på facebook lade som status "Årets högsta önskan blev uppfylld,fick inte bara en utan 2 ringar av sambon morsdagen till ära " *

Morsdag!

Önskar er alla en solig och varm,härligt skön morsdag!

*här skulle komma en bild av en vacker tapet med rosor...det lyckadest inte*

8 maj 2013

Design Dammen

Det har kommit ett helt fantastiskt ställe på nätet som ni bara måste kolla in, Design Dammen.

Detta är verkligen stället att vara på om man är duktig på att göra konst på något sätt,vi pratar smycken,accessoarer,kläder,inredning och en massa mer...

Här kan man ställa ut,marknadsföra och sälja sina verk,eller är man bara ut efter att köpa så är detta stället man hittar det ingen annan kommer att ha!

Att våga lägga ut är alltid det största problemet,men jag tycker att här verkligen inte finns något att vara generad över,alla är vi duktiga på våra egna speciella saker..så registrera er vet ja!!

Jag finns där..hoppas du också kommer med!


7 maj 2013

Maxi dress

Jag blir alltid lika förvånad när jag tittar i en katalog typ H&M,Ellos etc. av priserna,genast då det börjar vankas sommar så stiger priserna i höjden,så är min åsikt iallafall.

Jag som inte hör till dom lyckliga som har pengar som växer på träd försöker hitta det billigaste möjligaste i nästan alla sammanhang,oftast köper jag på rea eller helst på secon hand.

Denna gång varken det,med resultatet,några timmar av min tid och en hel del gratis grejjer.

Låt mej få presentera min Maxi dress,gjord av yours truly!


Axelbamden och dekorationsbandet är virkat.

Hur kan då allt detta kosta 0€?
Jo vet ni,Tyget fick jag av Malle,Trådarna fick vi från en nedlagd butik,Det virkade har min momi virkat för länge länge sen. Återvunnet och gratis!