http://www.xmasclock.com/

27 april 2016

När man tror det är vår..

..och hoppas på lite mer värme och en gnutta mer sol,men ute regnar det floder och man skall inte försöka leka med tanken om att sätta röven i luften och näsan i jorden..

Jag har köpt hem en massa perenner redan iår,en del grävde jag ner innan regn vädret kom för några dagar sedan men dom nyaste är kvar inne och väntar.

Om någon är en äkta jäkel på billiga blommor och gamla sorter då är det jag,just såna som ger dendär trygga barndomsminnen-känslan,har hittat enormt mycket sådana denna vår,tur kanske.


På bilden ovan ser ni pionen och några phloxar som jag senast snappade upp för under 2€ påsen,jag har några pioner från tidigare på gården men man kan absolut inte ha för många,samma gäller phloxen,har tre sorter från tidigare och nu dessa till plus ännu en till sort som beställdest i mars månad online.

Men som sagt vädret har varit super aprilligt,regn och rusk så istället för att sitta hemma och tråka sej när man har sån längtan att gå ut så åkte jag iväg på en ensam dag i Vanda trakten igår.
Det är något så lyxigt att få äta frukost som någon annan gjort,sitta ensam och bara försvinna i sina tankar om planer i trädgården,utan att någon på flera timmar kommer och avbryter en.


Armeringsjärn är In detta år,kommer också att finnas i vår trädgård bara jag får händer på ett/flere..(så om nån råkar ha överlopps...)
Här i Ikea version, ett ställe att hänga saker i..


jag funderar också över ikeas vaxdukar,jag skulle behöva några dynor som tål lite vatten utomhus,dessa är ju ganska mjuka och torde passa bra att sy i..finns det nån av läsarna som har erfarenhet så låt höra :)


18 april 2016

Våren äro kommen!

Om det inte regnar så lyser solen eller så är det disigt och sådär vårigt som det bara kan vara.

Vi har bongat en hel del sommar tecken idag på vår lilla utfärd till skärgården.

Tre stycken sjukt stora havsörnar seglade lite halvt överom oss(synd att jag enbart hade telefonen att ta bilder med),alltså vilka massiva tipun..



Och något som verkligen är vår för mej är grodorna och grodrommen,även den finns i ordentliga mängder,så fantastiskt!




11 april 2016

Söndagsmorgonmål och andra bestyr

Det märks att våren är här,man är ute mycket mer än vanligt,man ligger med näsan i mulden och gräver ner lite nya blomlökar(där det går) och man gör en massa saker man inte skulle göra under vintern.

Ved arbete är en av sakerna jag just nu håller på med,bilden är tagen i början av förra veckan och nu är det redan staplar på höger om bilden.
Vi fällde en stor björk på gården,men den räcker inte till hela nästa vinter så vi kommer nog att beställa tll ved om ett tag.


Stenarna som blev på jordytan vid jordvärme grävningen har kommit på sitt nya ställe.
Vi hade en lite sten mur intill garaget som jag velat få högre och i somras undrade jag var jag skall finna dessa stenar att höja upp med,men såklart som det mesta andra..på egna gården.


Nu ser det lite annorlunda ut efter tvätt(glömde ta bild) allt är rent och i nästan samma färgskala.

Söndag morgon är slapphetens dag,sena sovmorgnar och god frukost gäller hos oss då,jag gjorde ägg i korg.

har man en muffins plåt är det super enkelt,bara att lägga en skiva skinka i formen,knäcka in ett ägg och lägga någon trevlig grönsak till,denna gång hade jag paprika men också avocado,sparris,tomater eller något liknande går mycket bra,sviss in i ugnen på 200 grader tills äggen är endera så lösa man vill ha dom eller fasta,så mellan 15-20minuter ungefär.


För att lyxa till det lite extra drog jag över lite balsamico,gott som bara den.