http://www.xmasclock.com/

31 maj 2016

Hej igen,mitt i värmen.

Det ser ut som om livet i allmänhet tar all min tid denna sommar och därav är det en liten blogg-torka här,men lite nu och då försöker jag hinna med några små uppdaterningar.

Ni som följer mej på instagram har följt med utveklingen av grodynglen vi tog hem,dom har nu växt och flyttat hemifrån,här nedan finns bild bara en vecka innan utflytten.



Äldsta sonen var lite ledsen över att dom inte mera finns i vår vardag men förstod även att dom inte kan fortsätta hemma hos oss,då några redan kom imot på morgonen på golvet då dom hade sluppit och rymma från sit lilla hem.

Fästmannen hade sin middag #neljänfredinillallinen,det gick riktigt bra och han överträffade nog mina förväntningar med uppläggningen iallafall.




Äppelträden har blommat så dom blir riktigt suddiga på bild,underbart.
Underbart var det även att stå under dom sedan när det började blåsa och kronbladen bara regnade ner,som i den finaste sagan..bara prinsen fattadest som man kunde ha pussats med,men han kom sen till weekenden istället :)



Det var shopping by night och jag fick äntligen bort den sista plastgrejen från köket(av dem jag använder) nu blir det mycket renare pasta härefter.


Här har jag pratat lite om mitt plast hat tidigare och det fortsätter,sakta men säkert får jag utbytt något som stör mej i plastväg,sakta...


11 maj 2016

Sågspån

Som jag pratade om i ett inlägg tidigare,så tog vi ju ner en björk på gården,det blev en massa stora knobbar av den och en del årkade jag inte lyfta upp för att klyva så fästmannen sågade dom i mindre bitar för att underläta mitt arbete.

Av knobbarna blev det massvis sågspån givetvis och vard gör man med dem?
Lägger alla i ikea kassar och kör till avfallsplatsen eller komposterar? Så gör man ju vanligen men jag ville göra något mera nyttigt av dem.



Jag strödde ut ett ganska rejält lager runt vad vi kallar "tobaksblommorna" bland dessa underbara perenner som växer ganska höga finns även den evigt hatade kirskålen och som tanke är att kanske den inte kommer så lätt igenom sågspånet,vi får vänta och se..



Jag råkade även se att daggen ännu satt kvar i dagkåpan,såhär är det då en morgon är kyligare än den förra...var sommaren där för iår?


10 maj 2016

Var skall jag hinna?

Jag känner mej så dålig,jag har inte varit här inne och skrivit på en tid,jag kommer in och kollar om någon varit gullig och kommenterat något men annars är det bara ett snabbt hopp.

Vädret blev varmare för stunden och då är man ju knappt innomhus alls,vi äter ute och vi gräver ute i rabatterna och vi leker och nojsar på.



Det var morsdag också,då blev det massor skumppa genast efter tolv slaget på tuumis med barnens far,så underbart och verkligen något som kändest speciellt,mest för att jag sällan är så länge uppe på en lördag kväll att jag skulle se söndagen komma till...



Jag fick som vanligt stora bucketten med vitsippor,en tur i skogen är aldrig fel,aldrig!


Jag blev bjuden på en helt ny sorts middag,är van vid rökt lax och räksmörgåsen men titta på dehär hörni..jag känner att han(fästmannen) börjar stiga upp i grader här..


Crustader med räkor,kräftor och caviar som förrätt och som varmrätt en helt underbar enkel sallad med pilgrimsmusslor och hummer,hallåååå!!!!


På gården blommar det villt och det komiska med di två färgade tulpanerna som min kompis Joe och sambo hämtade från amsterdam är faktiskt enfärgade och gula..kanske dom inte gilla att flyga?


Vi har grävt upp och grävt ner och förbereder för en liten ute plats,dehär är sådant jag stor gillar att göra,få till nya ställen som sen ger möjligheten till ännu fler nya ställen..


Planermna är perenner,flera,många,otaliga och buskar...så om ni har överlopps så hej,här är jag,bara att skicka ett sms så fixar det sej..

Jag gillar att det är massor på g..men ibland står man där mitt i allting och undrar,var skall jag hinna?