http://www.xmasclock.com/

23 december 2016

GOD JUL!


Alla läsare från när och fjärran önskas en riktigt god och fartfylld jul!



22 december 2016

Godisbord

Gott ska det vara,kring jul iallafall,detta år har jag gjort till ett godisbord för familj och vänner som kan tänka sej komma på besök.

Det krävs inte så mycket,några skålar,vaser och annat i glasformat,lite appelsiner med nejlikor,kottar,en gran och ljus och godiset förstås.


Här finns polkakäppar,gräddkola,fruktremmar,marsipanstänger,marshmallows,choklader av olika slag,marmelad,nötter och lakrits överdragna russin,en del från Finland och en del från Norge,för att göra det intressantare.


Jag ville göra något nytt iår och detta blev det,annars brukar godiset finnas lite här och där och ibland glöms dom bort,men detta år är dom rakt framför och hoppas någon vill ta för sej nu och då.

21 december 2016

När gåvan är själva paketet

En liten sista minuten tips för er som märker att cellofanet är slut och papret inte är tillräkligt stort.

Varför paketera in allt hela tiden,när själva gåvan är ett paketomslag i sej,vi gav bort en lykta fylld med godheter och roliga saker till en vän detta år och jag ville inte göra så mycket extra omkring,för det kändest ganska klart,utan extra plast.



Är detta något ni också känner för?

19 december 2016

5 dagar innan jul

Jag känner mej lite trött,utmattad,slö,boysen har haft flunssa med ordentlig feber förra veckan och då var allt lite stillastående,för dom..inte för mej..


Jag var ute och tog bilder ibland medans dom låg i soffan och tittade på gamla goa filmer,jag hittade snökristaller,gården full,en dag och fick ganska bra bild på dem.

Inne i köket brassade jag också på,alltså är man ledig från jobbet när boysen är sjuka så då kan man ju sysselsätta sej med allt det som annars är på vänt.


det blev ryska kålpiroger och kålrotslåda inför jul,bra att fixa en del klart så man inte sen i slutet får bråttom.


Dekorera hör också till och jag märker att en del julprydnander från gångna år inte mera intresserar mej utan det blir nya istället,mera såndären lugn stil,vinter wonderland kanske..


Intresserade mej också för dukning av bordet då jag kom över en litet tävling på instagram,sånt är roligt,för man får ju vara kreativ.En juldukning blev det från min del.


När boysen i slutet av veckan börja friskna till blev jag lite sådär små krasslig,snuva och lite hosta,inget allvarligt,energi finns till en del fastän jag fick mej i säng först vid två tiden och steg upp halv åtta.

Vi var på kvälls skrinning medans det ännu finns nån is på dammen på vår "bakgård",nu skall det bli plus grader fram till och över jul..så det blir en svart jul även detta år om inte väder gudarna visar sin bättre sida.


Fastän det är mörkt är det stämmningsfullt och riktigt roligt att vara å dammen. Fart finns.


11 december 2016

Jul Jul strålande Jul

Hej i vinterfirandet..julen närmar sej med snabba steg och det är just under två veckor innan den stora dagen.

Förra veckoslutet var vi till Strömforsbruk på julmarknad och gjorde en del klapp-uppköp där av duktiga hantverkare.

På söndag var jag med Junior på julhems vandring,bara några få då han är en energisk liten kille som inte gillar att ta det lugnt direkt..
Han hittade dock ett mycket trevligt ställe på Vackerbacka,utkikstonet/lekstuga/mysstället vad det nu klassas till vet jag ej,men där var det nog trevligt.


Vi besökte också Huset vid ån,mysigt redan vid tamburen med levande ljus och ballerinor som dansade på vägg och i fönster.


Och julhem är inte julhem utan Konungsdammen.


Här stannade vi på en pepparkaka och kålpirog,för levande musik får även Junior att sitta en stund.


Självständighetsdagen gick i jobbets tecken,men på kvällen gjorde jag en visit uppe till stadens vattentorn som fick bada i blåa färger under den kvällen,en sista upplysning till betong fulingen eftersom den skall börja rivas under nästa vecka.


Pepparkaksbak på en tisdag,det är ju roligt,pepparkakor och ett snett pepparkakshus blev det..


Idag är det tredje advent,detta veckoslut blev det varken julhem eller marknader,igår var det jobb och idag skulle vi dra iväg på familjekryssning till sverige,men sådant vi inte kan styra hände och förkylningen kom,39 graders feber rör sej i huset och iställe för kryssning blir det julpyssel,uppsättning av julepynt,värmande brasa och en massa filmer,egentligen inte så dåligt det heller.


Världen var även ganska så vacker imorsse,ljus och kall,men vacker.

Och snökristaller var än man gick..och tittade lite närmare,ibland finns det fina i dom små detaljerna vi inte lägger märke till..kanske man borde bromssa in lite oftare och ta in detdär lilla lilla extra.