http://www.xmasclock.com/

26 april 2021

Risfritters av överblivet ris

 Hur jag än försöker få kokat upp ris som skulle räcka precis till alla så blir det alltid över. Ris skall man ju även komma ihåg att kyla ner så fort som möjligt annars blir det snabbt bakterier i det som man kan bli riktigt dålig av.


Till risfritters behöver du det mesta som du har över i kylen och kallt ris såklart.

4dl kallt ris

Halv riven morot

3cm purjo eller 1 stjälk vårlök (eller båda)

1ägg

3 msk vetemjöl

En bit av paprika

Salt och peppar efter smak

Persilja, koriander eller annan färsk ört man har hemma 

Olja och en klick smör.

Blanda ihop alla ingredienser som du redan skärt i små bitar, sätt på en stekpanna med olja och en klick smör.

Stek en provbit för att kolla att den håller ihop samt att smakerna är så som du vill ha dem.

När du är nöjd, ta en matsked och forma biffar i handen, en lite fuktad hand gör det enklare att forma. Stek på båda sidorna tills du fått en mörk brun färg med gyllene kanter. 


Servera gärna dina fritters med en sås gjord på yoghurt, mjukost, citronsaft, lite salt,socker och peppar. Eller med söt chilisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar