1 september 2012

En konstnär nära mitt hjärta!

Som liten liten flicka gjorde jag olika konstverk av lera,i sanden,av kvistar,av stenar...alla kanske inte förstod det men i mina ögon var dom något helt otroligt..jag lekte att jag var Monet,Da Vinci...eller bara mej själv som en mycket känd och uppskattad konstnär...
En dag råkade jag dock ut för en riktig konstnär och hon gjorde konst av naturens material,naturen som alltid varit nära mej.
En av konstnärens verk,hemma hos mej.
Konstnärer betér sej lite annorlunda emot hur andra människor gör,konstnärer lixom vet redan vad dom vill och har funnit ett sorts lugn i livet,dom kan vara sej själv medans alla andra ännu söker och yrar omkring och vet inte vem dom är,vad dom vill göra,hur dom skall prata...
Dom vet att dom kan vara sej själva utan att bry sej ett dugg om vad andra tycker,att ha båda föttterna på jorden så att säga.

Jag hade turen att få dottern till denna naturkära konstnär på min klass då jag gick i lågstadiet och på så sätt kom det fler möjligheter,jag fick nämligen göra ett konstverk med denna fantastiska kvinna,det var en jätte stor dag i mitt liv.
Tavlan jag gjorde med Paula är troligen den ända som har ett undantag,nere i högra hörnet kom det med
glas,glas som smälts i öppen eld...inte en natur produkt men jag förklarade att formen har ju kommit
till p.g.a en naturlig metod och jag ville därför ha med den i min tavla som föreställer en scen från filmen Titanic.
På senare år har jag även haft äran att få hem av konstnärens egna verk och dom finns som pärlor på mina väggar.En av dom är även signerad med dom finaste av ord..

När hon för fjorton år sedan hade en utställning i min hemkomun var jag förstås på plats för att se den...en dag jag aldrig glömmer och jag har ännu kvar artickeln som fanns i lokaltidningen.

För alla är inte denna sortens konst,men för dom som har naturen nära hjärtat skulle säkert mer än gärna ha tavlorna hemma på sina väggar.
Jag är väldigt tacksam över mina stunder med Paula,hon är verkligen en otrolig kvinna,alla klarar inte av att se det vackra i naturen bara med att gå förbi.

2 kommentarer:

  1. Fina konstverk! I naturen finns många vackra skatter och nu på hösten borden man verkligen ta sig lite flera skogsturer och inte sitta allt för mycket vid datorn :-)
    Skön höstvecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. det är bara lite synd med regnet,men till skogs skall man nog bara det slutar :)

      Radera