En vecka sena iår men där kom dom imot mej,gula,fina,små,söta och garanterat goda kantarellerna.
Har blivit så förtjust i kantarell risotto så nu var det inget prat om sås eller toast eller annat kantarelligt,det hinner vi med sen..
Till en risotto för 4 personer(om du har den som förrätt,2 pers om det är middag)
5 dl kantareller
smör
en liten gullök
1 stor vitlöksklyfta
4 dl risottoris
2 dl vitvin(gärna semi torr eller torr)
1msk färsk timjan
1 liter grönsaksbuljong
havssalt och peppar
1-1,5dl parmesanost
skvätt grädde
stek kantarellerna i smör med lök och vitlök,tillsätt riset och börja ös ner lite av grönsaksbuljongen i taget,rör om hela tiden,när riset är mätt har troligen hela buljongen tagit slut,häll i vinet,salta peppra och i med en skvätt grädde för ännu lite extra krämighet. Riven parmesan,kör i med nästan allt men lämna lite ifall nån vill pudra på lite extra. I med dom finhackade örterna och NAMM! serveras genast med vitt vin i glaset och brinnande ljus på bordet.