http://www.xmasclock.com/

19 november 2024

Ibland går allt så bra

Jag känner att vissa dagar inte riktigt har nån drive i sig så att säga, man blir lite deppad av dem.

 Hursom, ibland är det sedan raka motsatsen, då allt går super bra. Idag var en sådan dag, låt mig ändå ta er tillbaka till igår då det var fisk led nässelsås till mat. 

Nässelsåsen blev lite väl stark och i slutändan var det lite väl mycket sås (som en annan story från 90-talet som vi kan ta nåttag) men såklart vill man inte slänga såsen och boysen och jag funderade på hur man kan återuppliva såsen i annat format, jo våfflor kom dom på!

 Idag på jobbet hade det blivit en liter piimä (surmjölk) gömd i en vrå i kylen och datumet hade gått ut, istället för att hälla ut den tog jag hem den och gjorde bondost. 

Av bondosten blev det vassle över och med vasslet och nässelsåsen samt lite havregryn och mjöl föddes sedan våfflorna.

 Några kokta potatisar fanns i kylen, så dom skärde jag till små kuber och stekte, även en del av vårrullarnas fyllning från veckoslutet blev över så jag slängde med det i stekpannan. 

 Lingonsylt, crispig chili, majonäs eller yoghurt fanns att slänga på. Dagens maträtt var så bra, alla åt med god aptit och var glada över att det blev ännu kvar lite våfflor till frukosten.

10 november 2024

Ur led är tiden

Det är farsdags veckoslut i Finland, 10 november, eftersom våra farsdagsplaner inte blev som planerat åkte jag för att gratta min egna pappa med hemgjord tomatsoppa. Jag passade på att ta en sväng i skogen på samma gång för att plocka hem krans material till kransen jag planerar till vår ytterdörr hemma. När jag går där med min korg i skogen ser jag under de bruna löven nåt gult sticka fram, hör och häpnad kantareller i november.
Efter att jag plockat mitt krans material och på sidan av kantareller kan jag konstatera att det blev ungefär 4dl svamp. Det är absolut första gången som jag i november kommer hem med denna svamp art.