Nu och då går det bra åt med bananer hemma hos oss, men sen kan det komma stunder då man inte vill äta upp dem.
Förra veckan var just en sådan, det blev fyra bananer liggande, dag efter dag blev dom bara mörkare i skalet.
Tänkte att imorgon gör jag smoothies, fryser in dom eller banan bröd, men den dagen kom inte.
Sen kom jag på det, våfflor skulle vara gott i denna sommar hetta vi lever i. Kvicksilvret visar över 30 grader och man årkar inte få i sig något under dagen, bara en massa vätska.
Så då gjorde jag banan sylt för första gången och vet ni, det var riktigt gott.
Du behöver:
4 över mogna bananer
Ca.2,5 dl socker
Saft från en citron
En gnutta salt
Vill man kan man sätta i en halv vaniljstång och mörk rom för en mera vuxen smak.
Mosa bananerna, häll på socker och saft, låt koka upp i en kastrull och sätt sedan på ren gjord glasburk med lock. Förvara i kylen..om du hinner...kan ätas med våfflor, plättar, rostat bröd, i muffins, ja var som helst.
Aaaah! Våfflor!
SvaraRaderaBanansylt i all är, men våfflor!!!
Så enkelt, men ack så sällan...
Radera