http://www.xmasclock.com/

5 juli 2017

Inlagd gräslöksblomma

Högtid på gården just nu är blommande gräslök,ack så många som slänger sina bort nyppade blommor i komposten,men nu från och med denna dag sker det inte mera..nu blir det något att skopa på smörgåsen eller maten istället.Plocka in på kvällen blommorna av din gräslök,lossa sedan dom små blommorna från stjälken så dom blir en och en,lägg i en skål och pudra på några varv med salt från saltkvarnen.

Nästa morgon gör du en ett-två-tre lag dvs. en del ätticka,två delar socker och tre delar vatten,observera att det går väldans lite åt ifall ni inte har en åkerfylld av gräslök.


När lagen är klar och har svalnat något så lägger man blommorna i en ren burk och häller på lagen så den täcker blommorna.
Skaka gärna om burken några gånger så allt blir nerblött.Förvara i kylskåp 3-4 dagar innan ni öppnar burken nästa gång,men sen är det bara att njuta..så länge det finns något kvar..Går fantatsiskt att lägga i hot dog,på en smörgås med leverkorv,med bacon,i alla grillrätter...prova er fram och förvånas.

4 kommentarer:

 1. Och ja, jag kan intyga att det var gott i gubbröran!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I gubbröran var dom naturella,bara plockade och ner droppade😉

   Radera
 2. Hur som helst, jag intygar att du kan din sak och allt du rör vid blir gudomligt gott och fint <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj,riktigt gudomligt,man tackar!😍

   Radera