http://www.xmasclock.com/

27 april 2016

När man tror det är vår..

..och hoppas på lite mer värme och en gnutta mer sol,men ute regnar det floder och man skall inte försöka leka med tanken om att sätta röven i luften och näsan i jorden..

Jag har köpt hem en massa perenner redan iår,en del grävde jag ner innan regn vädret kom för några dagar sedan men dom nyaste är kvar inne och väntar.

Om någon är en äkta jäkel på billiga blommor och gamla sorter då är det jag,just såna som ger dendär trygga barndomsminnen-känslan,har hittat enormt mycket sådana denna vår,tur kanske.


På bilden ovan ser ni pionen och några phloxar som jag senast snappade upp för under 2€ påsen,jag har några pioner från tidigare på gården men man kan absolut inte ha för många,samma gäller phloxen,har tre sorter från tidigare och nu dessa till plus ännu en till sort som beställdest i mars månad online.

Men som sagt vädret har varit super aprilligt,regn och rusk så istället för att sitta hemma och tråka sej när man har sån längtan att gå ut så åkte jag iväg på en ensam dag i Vanda trakten igår.
Det är något så lyxigt att få äta frukost som någon annan gjort,sitta ensam och bara försvinna i sina tankar om planer i trädgården,utan att någon på flera timmar kommer och avbryter en.


Armeringsjärn är In detta år,kommer också att finnas i vår trädgård bara jag får händer på ett/flere..(så om nån råkar ha överlopps...)
Här i Ikea version, ett ställe att hänga saker i..


jag funderar också över ikeas vaxdukar,jag skulle behöva några dynor som tål lite vatten utomhus,dessa är ju ganska mjuka och torde passa bra att sy i..finns det nån av läsarna som har erfarenhet så låt höra :)


2 kommentarer:

  1. Såsom vädret var för några dagar sedan löpte ju alla frön risken att drunkna och flyta iväg med syndafloden... Men nu ser det lite bättre ut - i dag den andra maj!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså det är ju helt underbart väder nu..får gärna lugnt och stilla fortsätta såhär :D

      Radera