http://www.xmasclock.com/

5 februari 2017

Utedag på isen

 Spännande saker kan upplevas för tillfället ute på isen i vår stad,Där finns iskarusell och skängkälke uppriggat och glädjen är stor,av något så enkelt.
Här finns även en video av Loviisan sanomat ifall min egna video inte vill funkka.


Några gubbar hade på lördasg förmiddan sågat en stor stor cirkel i isen och sedan riggat fast en aktersnurra i den,många hade under lördagen varit nere vid stranden och åkt runt men vi kom först på söndagen och till vår glädje såg vi att där fanns fotfarande möjligheten att åka runt men med egen kraft,bara att ta i och börja röra på flaket.


Bredvid iskarusellen finns slängkälken,alltså,gud så roligt,stort tack till dessa underbara människor som förgyller andras dagar med något så underhållande från gången tid.
Här är det inget tal om att se på klockan,det går flere timmar förbi utan problem.Om ni rör er i Lovisa trakten,klä er varmt och ta en sväng ut på isen vid skeppsbron och låt er ha roligt,tillsammans.Rekomenderas!

Väl hemma så hör väl inget annat till än varm kakao vid brasan,ikväll blev den smaksatt med appelsin,gott!


Varm kakao med appelsinsmak för 3-4 pers:

halv deciliter vatten
5 dl mjölk
3 rejäla matskedar ögonkakao
1 msk socker
två remsor skal av appelsin(skalade med t.ex. potatisskalare)

Häll vattnet i en kastrull,tillsätt kakaon och sockret,vispa om tills allt är slätt,tillsätt mjölken samt två remsor skal av appelsin,låt värmas till kokpungten,ta bort appelsinskalen och servera i muggar gärna med en klick vispgrädde.

2 kommentarer:

 1. Den var helt fantastisk den där karusellen, fint att du tog bilder och publicerade här.
  Jag kom aldrig iväg dit.
  Vi hade nog gärna tagit dina bilder till Nya Östis också, fler läsarbidrag är alltid välkomna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågar man lov för bilder är det inget omöjligt att få låna :) Rolig grej,skulle ha kunnat vara där hela dagen,men glömde picnic korgen.

   Radera