http://www.xmasclock.com/

30 januari 2017

Jobb Jobb Jobb..

..eller som någon sjunger work work work work work...
Lördag skit tidig morgon drog vi iväg mot västrahamnen för att ta Eckerös ms Finlandia över till Tallinn.
Det skulle bli års-möte med firman,Café runda,samt häng på valfria ställen.
Jag kan inte sluta förvånas av arkitekturen i Tallinn,som så många andra ställen också,jag går med huvudet mera uppåt än vad jag ser mej för var jag går.


Tallinn bjuder på färg,former och känsla,ruckel och lyx omblandat,en fem minuters promenad skulle kunna ta en halv timme för mej,jag vill bara stanna och titta,ta in av detaljerna och framförallt känna energin.


Men eftersom detta var en jobb resa så var det på agendan att kolla in några cafén,fritt fram vilka och det blev lite så att den som kommer emot kollar vi på,bara en var utvald.


Det är intressant att titta hur andra ställen lägger upp sina bakverk,hur dom använder former,färger och konsistenser.

Estlands äldsta café var ett måste att uppleva,Maiasmokk,stämmningen var helt underbar från den stunde som handen tog i dörrhandtaget,hur många har inte under alla dessa år tagit i där och kommit in från kylan och fuktigheten till värmen och doften.


Det doftar tid,inredning och allt är gammalt,små slitet,men ändå underbart vackert,kunde inte motstå en bild av taket.


Jag avnjöt en kaffe som mals på stället och bryggs för den kunden,färskt och äkta barista style.


Eftersom vi var ett gäng så tog alla något och vi delade på allt för att smaka och se vad det finns,priserna var mycket välpassande för plånboken,en liten kaffe och kålpiråg blev 3,80€


att visa fram sina saker är något som inte alls är så enkelt,men här var det gjort på ett enkelt och snyggt sätt,ett pariser hjul var i fönstret,denna gång prydd med olika kaffekoppar med fat,kunde lika väl vara teemuggar,bara fantasin att sätta lös.


 Och påväg bort från gamla stan,in till det nya,man kan inte gå förbi blommorna,alltså denna gata med bara blommor,jag blir så glad.


Och kolla in vilka färger på tulpanerna,helt underbart...får nog vänta med spänning hur det gått med mina lökar som jag satte i jorden i höstas,hoppas,hoppas alla har klarat sej.


Efter 5h av promenad och lite café upplevelser senare hade vi träff i hotellbaren på viruhotell,därifrån åkte vi ner till färjan för att avnjuta middag och var hemma igen lite över elva på kvällen.en trött och ganska nöjd en kom hem och somnade sött på soffan,precis som det skall vara efter en jobb dag utomlands.

2 kommentarer:

  1. Älskar också arkitekturen där, allt det gamla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så otroligt vackert,får nästan nackspärr så mycket man går och tittar uppåt.

      Radera