http://www.xmasclock.com/

15 januari 2017

Klippt för Cancer peruk

Hej på dej,dethär är jag,en 30åring som vill leva ett liv med delvis självförsörjning då det gäller mat,detta lyckas som bäst på sommar halv året,men vad gör det.

Jag har långt hår,sådär just till halva ryggen,massor med olika nyanser av olika växtfärgningar från åren tillbaka,det som är högst uppe är den egna färgen,en ask mörk blond färg.

 Det var förra tisdagen som jag hade en såkallad snabbåsikt och bokade tid på kvällen till frissan för klippning,då hinner man inte fundera så mycket.


Sedan förra sommaren har jag planerat att låta håret växa så långt att sedan kan klippas för att doneras till peruk tillverkning för cancer patienter. Tycker det är lite synd att många med långt hår går och klipper sej korthårig med resultatet att håret enbart hamnar i rosken.


Längden skall vara 21.32cm för att duga till peruk tillverkning,mitt var perfekt med 25cm att klippa av.
Tvätt och kruttorrt hår är vad som gäller,visst kan man göra detta hemma,men att bli lite bortskämd på en frisör salong är inte helt fel det heller och salongen skickar iväg håret för dej.

Olika peruk makare har olika råd som bör följas,en del vill att håret skall flätas i fem flätor för att sedan klippas,andra är okej med allt i ett och naps naps,av där.Kvar blir en liten tuss,men inte slutar vi här...saxen fick komma på ännu några gånger.


 Och som dom flesta frisörskor så vill dom ju göra en liten extra insats med frisyren så snabbt med stadig hand hade jag lockat hår,något jag själv får börja lkämpa med att få fixat,men frisörskan sade att öving ger färdighet..
Mitt hår blev donerat till Pantene,för de gör peruker för såväl kvinnor som barn.

Kolla gärna med din frissa om dom skulle vara intresserade av en sådan klippning om du funderar på att bli av med över 21-25cm(beroende på var man skickar).

Stort tack till salong charme och Malin,fantastiskt jobb!


4 kommentarer:

 1. Åh så fint det blev!
  Och sådan behjärtansvärd tanke bakom <3
  En verklig överraskning att läsa din blogg nu, att du inte berättade allt på FB.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack,Ibland måste man hålla sej😁

   Radera
  2. Jag blev missnöjd med min hårfärg senast, så den ska korrigeras den 24 januari.
   Vill vara rödblond, inte så mörk som det blev förra gången :-(
   Viktigt att man trivs med sitt hår.
   Kram!

   Radera
  3. Ojnej,de va synd,jag brukar oftast ge frissören fria händer med precis allt,på så sätt har dom även möjligheten att prova vad som tycker skulle passa en,sånt som man själv kanske inte hade tänkt på.

   Radera