http://www.xmasclock.com/

24 april 2017

En miljon fågelholkar för Finlands fåglar.

Kan ni ha undgått fågelholks challengen?Att få Finländarna att lägga upp så många fågelholkar som möjligt,registrera dom och njuta av fågelsång..

Vi har i denna stund lyckats med tre holkar,skall bli fler absolut,lite dåliga i starten bara.
Den sista kom upp idag,som även är ett återbruk,ett roligt återbruk.


Nu har även tipporna en Arabia att njuta över.hittade denna tee kanna på loppis för 50 cent,den saknade locket och skulle alltså passa perfekt. Pannan är troligen gjord på 60 talet.

Det svarta "nya locket" är ett återbruk från i julas,då jag fick en ny radio,den var paketerad i detta tjocka svarta material som var vattentätt.skärde bara ut en passlig rund form med flkar och band fast den.


 Där hänger den  nu i äppelträdet,med öppningen vänd mot äldsta sonens rum så han kan hålla koll om det kommer bosätta sej någon är. Håller tummarna upp att det blir en blåmes,då blåmesarna oftast blir utschasade från mera vanliga holkar för hålet i holken bukar vara aningensstörre än vad blåmesen behöver,så detta hål är nu 23 mm.



Så nu är det bara att komma ihåg att registrera sina holkar? Om ni inte ännu gjort det så kan ni göra det på Registrera din fågelholk ,låt Finland bada i fågelsång hundra års jubiléet till ära.



2 kommentarer:

  1. Men vad roligt med pannan i trädet! :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. En av många gamla idéer,sakta får man dom gjorda,då tiden är rätt :D

      Radera