http://www.xmasclock.com/

24 maj 2017

30års presanten på plats

Valet av födelsedags presant var väldans enkel i höstas,jag önskade mej tvättäkta pengar för att ha möjligheten att inskaffa en kompost.
Och tänk,det blev inte en utan två stycken till sist.


En kompost skall vara plaserad på ett ställe som är lätt tillgängligt,från trädgård och kök,så tycker experterna,många vill att man skall lägga komposten vid den vanliga soptunnan men jag tycker det blir så mycket tunnor på ett ställe så jag valde stället där även förra ägaren haft en frikompost.


Först blev det att göra sej av med den muld som redan fanns,ca. 11 skottkärrs lass blev det,det mesta fick granhäcken så den årkar froda i flera år till,men även några lass fördest till odlingslådorna.


När allt var bortkört och utbrett blev det marktäckningsduk och grus utanpå det,fästmannen har bättre öga för att släta ut saker så han slätade ut gruset medans jag skottade till.

Efter det började vi återvinna våra stenplattor som vi tidigare hade på gården,dom blev bort tagna då vi lade jordvärmen.Nu har dom ny plats.Närmare 60-70 st gick det åt.


Sen fick vi äntligen våra jordglobar på plats,i hörnet precis där det var kompost tidigare.


Junior hjälpte till att hämta ut första komposterbara köksavfallet,självklart hade vi risur i bottnen så det kan luftas fint.Lite fint skall det också vara,förra sensommaren köpte jag dessa flip flops i betong och redan då var planen att bara det blir kompost så skall dom vara någors där i närheten.


Sen skall det ju bli lite snygg design annars också,så armeringsjärn upp och klätterväxter på det så har vi en liten gömd knut att ha trädgårds saker bakom.


 Fick även en liten bänk att fixa små saker på av gamla lastpallar och delar av gamla inredningen i matkällaren,återvinning är så fint.


Tack till er alla som deltog,allt är i stor användning.

Hugs!

2 kommentarer:

  1. Beundrar dig som orkar hålla på med allt detta, och att du lär barnen också.
    Love and respect!

    SvaraRadera