http://www.xmasclock.com/

10 maj 2017

Återvinning av kläder

 Kläder är något vi överkonsumerar,vi köper nya fastän dom gamla plaggen inte är urslitna.
Många använder sina kläder en eller två gånger innnan dom tröttnat på dom och köper nya,varför?
Kan man inte köpa kläder man gillar och använda dom om och om igen?

Hemma hos oss är det jag som konsumerar minst kläder,köper nya enbart vid behov eller ung.med 5-års mellanrum.Jag försöker hålla mina kläder i så bra skick som möjligt,reparerar om det behövs och slänger dom bara om det börjar vara omöjligt att fixa,använder dom till något annat ännu kanske innan dom går till "soporna".


 En t-skjorta som börjar vara sliten i kragen eller kanske har ett eller två hål någonstans går utmärkt att ha som nattskjorta om man använder sådan,eller som golvtrasa,klippt i bitar till trasor att torka ytor med,vad som helst.

Men så finns det ju även dom kläderna som man inte gör något nytt av eller återvinner själv och dom samlar jag i nån plastpåse och för till den lokala klädbutiken(vi har inte så många här att välja bland) där dom mer än gärna tar imot.

Därifrån söker ett annat företag kläderna och för dom till återvinning,till kanske nya kläder,till fyllningsmaterial,till vad som helst och bäst av allt så får man en kupong med -20% till nästa inköp,vilket är bra att använda då man behöver köpa något,till sej själv,till barnen,till presant.


Kolla med din kläd butik,kanske dom gör samma.

2 kommentarer:

 1. Håller med! Jag brukar klippa gamla kläder till trasor och sedan slänga tyget när det är smutsigt. Ja, nåt tvättar jag ju och använder på nytt som trasa, men inte allt.
  Det blir ju allt mer pop med att låna och byta också, i stället för att köpa nytt hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det är så otroligt bra att kunna som sista utväg föra plaggen till affären,ordetlig lump brukar det bli men dom tar så gärna imot :D

   Radera