http://www.xmasclock.com/

7 augusti 2017

Blåbär och kantareller

På tuumia med junior i skogen,4 h blev det tillsammans,vi var hem och äta imellan men annars var det varma skogs dagar dsom gällde i slutet av weekenden.


Han fick välja,skulle vi gå till blåbärsskogen först eller svamp skogen,blåbärsskogen ville han,han plockade riktigt fint typ en halv liter blåbär men sen blev det mest lek och blåbär i munnen.


Svampskogen efteråt,nya ställen är dom bästa,då man blir förvånad av att hitta svamp.
Det blev faktiskt flera omgångar till skogen under dagarna och allt som allt innan hemfärd hade vi hittat lite på 4 liter kantarell och plockat ihop 3 liter blåbär.


Det blåste riktigt ordentligt under söndag och vad passade bättre än att hälla ut blåbären på ett tidningspapper och låta vinden rensa bären under samma tid som jag putsade av svampen.2 kommentarer:

 1. Minns att jag också plockat blåbär nån gång i Tessjö med en pojkvän för 30 år sedan... jag orkade skrapa ihop en halv liter om ens det :-D
  I dag undviker jag skogen för älgflugornas skull, men t.ex. på Södra åsen kan man plocka för där finns väl inga flugor... å andra sidan tar väl bären där slut fort för det finns många plockare :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. I tessjö har jag aldrig varit och plockat,har mina egna ställen. På åsen ja..där fanns fina bär och sällan några älg flugor..men sant,dom bären gick fort åt.

   Radera