http://www.xmasclock.com/

20 december 2017

Caramel äpplen.

Äldsta sonen har sedan hösten pratat om att han vill göra candied apples och jag har halft lovat det till jule tid.
Idag blev det av,men med en caramel istället för candied som är mera en typ av smält socker och karamellfärg.


Kokadeihop en caramel med ca.3 dl socker,50g smör och 2 msk grädde..allt gick med ögonmått så,man får prova sej fram,men det skall bli en tjock caramell eller kinuski som vi säger.Närmare knäck är rätta tjockleken.


Vi hällde över kinuskin i en skål så det skulle snabbare och enklare täcka en stor del av äpplet,det är hett men svalnar också väldans fort fastän äpplet äri  rumstemperatur.


Små äpplen skall det vara,helst sura,men röda söta går också utmärkt. Vi använde grillpinnar att sticka in i äpplet och dom kanske man kunde ha minskat med hälften men..äh,det blev nog fint.Sen medans kinuskin ännu var varm från dippandet så rullade vi dem ännu i strössel eller mandelspån,snyggt och extra gott.


Ett fördes genast till en av sönernas gudmödrar i ett enkelt cellofan paket.

Dom andra konsumerades på hemmaplan.


Riktigt roligt var det att fixa till,men blir nog ingen grej vi gör igen..tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar