http://www.xmasclock.com/

1 juni 2020

Majs soppa

Skafferi tömning hamnar man göra ibland, om inte innan så då när man märker att man inte riktigt vet vad man har i sitt skafferi.

Vi hade tydligen samlat på oss några extra konserverade majs burkar, vanligen använder vi dem då vi äter tortilla men just idag ville jag inte ha det.


En enkel och snabb majs soppa gör du såhär:

3st scharlotten lökar eller 1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
1msk smör
1 burk majs
1 grönsaks buljongtärning
0,5-1l dl vatten
2 kvistar timjan
salt, peppar och chilipulver efter smak
grädde
knaper stekt bacon.

Börja med att hacka fint lökarna, lägg sedan smör i en kastrull och fräs lök tills genomskinlig.
Häll på majsen och låt fräsa runt en stund, sen sätter du i buljongtärningen och vatten, timjan samt kryddorna. Låt koka.

När det kokat ca.10-15min tar du undan kastrullen från spicen opch mixar slet soppan med en stavmixer. Ställ sedan kastrullen tillbaks på plattan och häll i grädde till önskad konsistens.
Vill man ha rätten vegan byter man ut smöret till margarin och grädden emot en växtbaserad grädde, baconet får man lämna bort.

Servera med knaper stekt bacon.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar