http://www.xmasclock.com/

12 december 2013

Vinteräpplen och julklappstips

Igår tog jag hem lite vinter äpplen från källaren,dom är lite skryttiga men riktigt goda och vackra i färg.
Jag visste inte alls hur dom skulle bli och skulle jag alls kunna äta dom,alla gånger förut har det varit som min pappa beskrivit det "på hösten bärd vi in dom äpplena å på våren ut tibaka",alltså dom hade ruttnat för att ingen kommit ihåg dom och kanske var dom fel packade(?)

Jag lade mina äpplen helt som så direkt på min trähylla med lite mellanrum mellan varje äppel,andra lägger in dom i silkes papper men jag ville se hur dom betéer sej och ifall någon blir dålig nappar jag bara snabbt bort den innan den surar ner alla andra äpplen..

Nu nästan 3månader senare kan vi njuta av "egna" äpplen,fria från allt äckel som dom sprutar på dom som finns i butiken..

Så med ett äppel i handen,en bit i munnen och en ny bok framför mej känns allt mycket roligt..boken är nästan blank..men den skall fyllas..vill nu ge ett julklappstips till dom som redan har allt och ett intresse för mat eller bak..


En bok vid namn "MIN EGEN RECEPTSAMLING",jag var så trött på alla små lappar som är instuckna lite här och där och inte hittar man dom när man behöver..men så såg jag denna och funderade inge mindre än 1sek..sen betsällde jag boken hem...Boken är även så mycket passande att ha i köket,den har nämligen spiral i mitten och går att vika runt,istället för att ha två sidor upp och så håller man på att få boken i smeten hela tiden när den vill stänga sej...nej nej...detta är det bästa...

Och så finns det kolumner,6st med många blad innom,så jag har kategoriserat på följande sätt: Vår,Sommar,Höst,Vinter,Bröd,Sött och blandat...men man får ju kategorisrea helt enligt hur man själv vill.

På en del av bladen finns också små tips...mycket värda att ta en titt på...

Och sen är det bara att ta sina lappar och börja klippa och limma enligt sin egen stil...


Boken kan ni hitta på Adlibris,för ett mycket bra pris dessutom..

5 kommentarer:

 1. hmm...det gick ju snabbt...medans jag skrev inlägget fanns det ännu av varan..nu är dom slutsålda...ojdå...

  SvaraRadera
 2. Det där med äpplena lät inte fel :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter dom och barnen...och även kaninen,kanske något för er med hästar,tror dom skulle bli mycket glada :)

   Radera
 3. Jag var själv sugen på att beställa denna bok för att samla mina recept..men undrar om det finns rubriker med exempelvis "ingredienser" "utförande" "antal" osv alltså som en mall för hur ett recept ser ut eller är det bara blanka blad? Skulle vara tacksam om du kunde svara på det för hittar inte sådan information om boken någonstans? Mvh Ivy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ivy,På fram pärmen finns det en liten lista med "volyme och vikt" "vikt och mått! osv. och på bak pärmen finns "vad väger olika bakprodukter" och "matlagningstermer" annars boken är hel blank förutom några få tips rutor bland bladen..

   Det finns färdiga kolumner mellan ett visst antal blad där jag lagt in Vår,Sommar,Höst och vinter samt ett gott och blandat,eftersom jag har en massa recept jag helst äter en viss årtid.
   Men tyvärr inte riktigt nån speciell mall,tanken är väl att man skall skriva sitt recept så som man själv förstår det bäst och därmed blir recept boken personlig och precis så som man vill ha den :)

   Värd köpet tycker jag..lycka till!

   Hugs!

   Radera