http://www.xmasclock.com/

18 augusti 2014

Det doftar skördetid..

Det känns så fint att kunna skörda det man själv odlat,att få skörda och sedan njuta av det nu meddetsamma,senare och kanske även hela året ut,ja ända tills nästa skördetid kommer.
I mitt land har jag för det mesta lite av varje,sånt som ätes när det är som bäst,sådant som sparas och sådant man odlar bara för att det är vackert..

Idag har jag skördat halva löklandet,målet var att odla så mycket lök att vi klarar hela året,lök kanske inte är så dyrt att köpa i butiken men eget ekologiskt odlat är nog värt varje euro man ändå sparar.


Någon morot har det också blivit,några har vi ätit redan,några har vi gett till kaninen och dom sista tar vi upp just innan landet skall svängas inför vintern.
Kvar finns ännu en hel del spenat och mangold,att kunna göra en mangold paj på vintern eller egna spenatplättar är det inget fel på heller och det växer ju som bara den.

Och dendär doften när man bökar runt i landet,doft av jord,lite små fuktig luft och ändå passligt varmt...den är oförglömlig..det är det som doftar skördetid..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar