http://www.xmasclock.com/

1 december 2014

Fullt upp..

God måndag på er,hoppas weekenden gått bra och ni har klarat er från lillajuls firandet.

Här är det fullt upp,på fredag besökte vi Lovisa city shopping xmas från kl.18-22..och fastän vår stad inte är så stor så tappar man bort vänner och bekanta i vimlet..så dom flesta måste vi nog ta en ny julkaffe med i senare skede tror jag..

Julöppning är det på samma gång,granen på torget tänds,julen syns överallt och människor är glada.

Julgubben kom på besök vilket gjorde även di små besökarna glada,med häst och kärra kom han och senare fick man fotograferas med honom i det lilla köpcentret Gallerian.


Fest ska de va´varje da´..eller iallafall nästan,alltid finns det något att fira,hos I.Karlsson var det 50-tals fest som gällde,frissan flyttade till nya utrymmen tidigare i år men firade nu med ett ordentligt kalas,fantastisk stämning var det.


Det hela avslutadest med fyrverkeri på torget..lite väl långt fyrverkeri men...ja...trevligt!


Weekenden har gått i hektiskt fart,lillajulen skulle firas på lördag,men vi flyttade den till 1advent,vi åt julmiddag i mindre format och trivdest sådär allmänt bra.

Julen har även kommit till Tuhannen Tuskan Kahvila,här hänger julgranen i taket som som förr i tiden och det strömmar mäniskor in från alla håll.


Det njuds på risgrynsgröt och sviskonsoppa,vet någon varför det hette sviskonsoppa förr? plommonkräm talar man ju enbart om nu...


Har er jul kommit igång med stämmning och kärlek? här går det lite trögare än vanliga år..men snart skall allt vara klart.

4 kommentarer:

 1. Här har vi inte riktigt heller fått julstämningen igång.Vet inte vad det beror på,kanske för att snön fattas,vet inte.Måste väl försöka fixa lite mera juldekorationer här,ifall det sku hjälpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det har mycket att göra med snö och temperatur...känns mera som slutet av oktober än nära jul..men kanske det kommer så småningom.

   Radera
 2. Det där fyrverkeriet - var det det som smälldes av vid 17-tiden redan på fredan? Följande kväll, på lördag, hade nån också fyrverkeri. Ingen tycks veta vem som arrangerade, många tippade att det berodde på "Tahdon":s seger :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 17:30 på fredagen firade S-gruppen ägarkundsdagar och fyrverkeriet kom från s-market,klo.22 var det på torget och på lördag var det någon i fredsby som firade..

   Radera