http://www.xmasclock.com/

28 november 2014

Gratis gåva ett Julklapps tips.

När det blir så dyrt med jul,så säger många..jag svarar oftast javisst blir det ju det om man skall lägga ut hela pengen på en gång,men så kan man ju göra gratis gåvor också...

Tändrosor,för den som har en vedspis hemma eller en ved eldad bastu ugn..enkelt,lätt och gratis.

1.Börja med att fixa fram en äggkartong,har du ingen själv,fråga grannen.

 2.Riv den i bitar,några långa remsor och en hel del korta stumpar,själva "koppen" skall vara i sin form men riv sönder kanterna så dom inte är så jämna.Ju mer du tycker att det ser fult ut desto snyggare är produkten i slutet.


 3. Tag dom långa remsorna och rulla dom.


4. Ställ den rullade remsan i mitten av "koppen"

5. Rada därefter alla små bitar lite om vartannat runt den rullade delen,som alltså är mitten av rosen.


6.När du rullat och radat ser allt tillsist ut såhär..


7. Alla ljus räster som blivit kvar har vi sparat,nu är det alltså dags att slänga dom i en kastrull som först fyllts med lite vatten ca. 1 redjedel vatten,därefter slänger man i stearinet,så det smälter.


8.När stearinet har smält kan man bra ta bort värmen från plattan,det behöver ju inte koka utan bara vara varmt.Doppa sedan i rosen,med hjälp av en tång(kom ihåg att inte dippa fingrarna i,det är varmt)


9. Och ställ den dippade rosen på ett smörpapper..här på bilden ser man bra vilka som är dippade och vilka som ännu väntar på sin tur..


10. Låt torka och paketera sedan fint,jag återanvände en låda jag åt sallad i förra veckan..


Ända att komma ihåg är att stoppa inte fingrarna i stearinet och häll inte stearinet i avloppet,låt det stelna i kastrullen och ta bort det sen,skrapa ut kastrullen så gott som möjligt innan tvätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar