http://www.xmasclock.com/

10 november 2014

Från långt till kort

Jag har haft långt hår så länge jag minns,förutom ett litet felsteg när jag gick i femman och klippte det väldans kort och med den gången fick jag veta att jag hade naturlockigt hår.

Gud så jag skämdest över håret,det var riktigt hemskt och med alla mer eller mindre sarkastiska kommentarer som kom med håret bestämde jag mej då att ALDRIG mer!!Och så sägs det ju att alla klipper håret först då dom gift sej..då behöver man lixom inte se så snygg ut mer och attrahera killar till sej..eller...jag vet inte...långt snyggt hår på bröllopsfotobot med det hela.


Jag har som dem flesta haft håret fast,endera i en "knåka" eller i hästsvans eller något som bara håller det urvägen.
Visst är det snyggt med långt hår,men ju mer hår desto mer tyngd och desto svårare att fixa till en frisyr..så har jag märkt iallafall..där hänger det och ja,där var det..

Så det var en måndag kväll,tanke på att ta till saxen hade funnits i mitt huvud i cirka 2dagar och det var då jag slog till.
Jag tog kontakt med min underbara ekofrissör Ruzanna,frågade om hon har några passande tider till denna vecka..och till svar kom lördag klockan två...ingen återvändo,bara att tacka jaa,eller hoppas på att hon insjuknar i något och därmed få det uppskjutet eller totalt inhiberat.

Hon blev varken sjuk och jag gav inte mej själv lov att inhibera tiden...hur skulle håret då bli,allt jag gav som direktiv var egentligen att 40cm skall bort,fria händer...go!


40minuter,35cm bort och en helt underbar frilla senare kom jag ut...lite mera modern,med en massa olika färger i håret som till topparna blir mörkare,detta utan någon färgning,gammal färg fanns kvar och blev helt perfekt,fluffigare i våningar o en sned pannlugg.

Och den egentliga orsaken till klippningen är ju för min hudsjukdom,ni som följt med mej vet att jag har psoriasis och jag är nu så trött på den att jag typ gör vad som helst..och ett luftigare hår betyder ju att psorin också kan andas och torkar kanske snabbare..allt provas,men nöjd är jag hursomhelst!!

4 kommentarer:

 1. Jag här helt ärlig nu när jag säger det här: Det blev väldigt snyggt ditt hår!
  Det är en stor förändring då man kortar av håret, men det mår ju så bra av att klippas rejält ibland. Och nu tog du det inte jättekort.
  Modigt och bra gjort av dig, och faktiskt blev det urläckert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack hördu..lite ovant ännu men nöjd iallafall :)

   Radera
 2. Tar ju nog tid att vänja sig - när man borstar eller kammar och så "tar håret slut" halvvägs :-D

  SvaraRadera