http://www.xmasclock.com/

18 november 2014

Kartong överflöd

Vi städade lite omkrink oss här i weekenden och vi hittade en massa lådor som innehållet kunde placeras om och därmed blev lådan,i detta fall i kartong överlopps.

I vanliga fall slänger man den i insamlingslådan för kartong men så staplade jag över en bild på pinterest som intresserade.En bild av Rudolf kanske? eller en vitsvanshjort? vem vet,men om man bara behöver sex bitar kartong,en sax och en penna...who not go for it?


Så jag börja rita min version,bra att börja med "horn" delen för då har man lixom en mall till alla andra delar ,när man har horn delen klar tar man och mallar upp hur stort sidan av huvudet skall vara och ritar fram den,klipper ut d och svänger över den på en annan kartong,ritar av en spegelbild och klipper igen..


Sen mallar man ut två lite runda former till halsen,en större och en mindre,höjden får man klart via att mäta halsen på sido stycket. Och näsan likaså..

Sen det mera krångliga är att klippa ur fördjupningarna,så att man får alla delar att passa in,här tycker jag man skall gå fram lite försiktigare om man är osäker...så klipp lite i gången,prova och klipp lite till,istället för att man klipper för mycket och sen sket det sej..


När det hela är utklippt är det bara att rada ihop,och här ser vi att min nos kanske skulle ha kunna varit lite högre men,nosen sitter ju högt så..det duger..


Rakt framifrån blev det inte så illa heller..och skuggan...den är ju perfekt.

Ett sådant litet pyssel kan man slänga ihop en kväll när man kommer hem från jobbet,vill man kan man sen ännu måla huvudet vitt/brunt och kanske näsan röd eller slänga på lite aluminiumtejp...helt hur som..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar