http://www.xmasclock.com/

1 juni 2015

Granskottssirap

Det finns en massa recept på hur man skall göra granskottssirap men varför göra det svårt när man kan hålla sej till mycket enklare..

Plocka in 5dl med nya fräscha granskott,låt dom ligga i någon timme så att ohyra försvinner.


Till 5 dl granskott går det åt ca 5dl socker,gärna råsocker men om man inte har det går det också med vanligt socker.
Varva socker och granskott i en burk med tätslutande lock.


Kom ihåg att avsluta med socker så blir det rätt och tätt..


Ställ burken i ett fönster var det kommer sol-ljus på den,gå sedan och tvinna och skaka på burken några gånger per dag.

Efter någon dag ser det ut såhär i burken..but do not fear,det är helt normalt.


Den får stå i fönstret i någon vecka tills allt socker har löst upp sej,sen skall det silas så att den rena sirapen kommer i en ny burk som är ren och passligt i storlek.

2 kommentarer:

  1. Beundrar dig för allt som du testar, bakar, tillreder och håller på med!
    Den här skulle jag nog inte göra själv men kanske våga smaka på :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen tack :D det är ju roligt att prova..och att smaka :)

      Radera