http://www.xmasclock.com/

23 juni 2015

Midsommaren jo den..

..gick bra,tack som frågar. Vi skördade dom första rädisorna och bekav oss ner till Lisa


Hos Lisa blommar syrenen som bäst just nu,i skären blir allt klart någon vecka senare än vad det blir uppe i stan så vi som vistas på båda ställerna har den fina möjligheten att få njuta dubbelt.Det är en stor grej för Lisa att vi kommer och firar midsommar med henne,hon som förr alltid var någon annanstans men tyvärr har dom vännerna redan gått bort eller är i så dåligt skick att dom inte mera firar.


Vi trivs så otorligt bra och att man får bada bastu i en gammal ordentlig bastu från 1800-talets slut gör ju det bara bättre.
Fästmannen var igen i skog och mark för att fixa till bastu kvasten och för att söka juhanni miejor,ni vet midsommar björkana...


Midsommar blommor,en årlig tradition i samma ämbar år till år...


På kvällen när maten är uppäten och bastun börjat kallna börjar vi meta,fiske lyckan var dock ganska dålig och änn blir det inga rökta abborrar.


Hur firade ni? har ni traditioner som hålls i?

2 kommentarer:

  1. Det här var ju en riktig finsk eller finlandssvensk midsommar när den är som bäst. Med bastukvast, björkar, midsommarblomster, bastu och ett spegelblankt hav. Och så fint av er att dela tiden med Lisa <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så fint att få spendera midsommar där och annan tid också. Vi tar in så mycket vi kan och så länge vi har möjlighet. Lisa är ett stort guld hjärta!

      Radera