http://www.xmasclock.com/

26 december 2017

Upcycle av julmat och lite lyxigare på samma gång.

God fortsättning på jul firandet,vid dethär laget börjar man bli lite små trött på julmaten som aldrig vill ta slut,så jag tänkte hoppa in och visa en liten upcycling som man kan prov sej på.

En enkel grej att göra förätten lite lyxigare är att man gör färdiga munsbitar.


Här blev det jalapeno siken som fick komma med sina tillbehör på en enkel liten gaffel och laxröran blev utspädd med lite grekisk yoghurt för en lättare konsistens och blandad med lite laxrom och extra dill på en liten skiva öllimppa.



Varmrätten är en skiva stekt julskinka,utanpå den kom en kvadrat med morotslåda som fick knaprig yta genom att stekas på hög värme i smör,utanpå den kom en boll med uppvärmd kålrotslåda,lite krutonger av junttalimppan , den grova senapen samsas med den starka släta senapen i en klick yoghyrt och tillbehör blev en rand rödbetssallad och ärter.


 Om man vill kan man ju lägga ärterna i lite smältsmör inann men vi gillar dom kalla så det fick bli så.
Allt som sedan behövs är ett glas gott rött vin och en candelaber med levande ljus.




Efterrätten blev såklad choklad som det höras till..

Ha det skönt under mellandagarna.

2 kommentarer: