http://www.xmasclock.com/

16 oktober 2018

Renovera rum del 2

När ett rum är klart fortsätter man med följande, ibland blir det bara så, fast för vår del var det ganska klart att när man engång börjar så gasar man på. Ni kan läsa om renovera rum del 1 HÄR.

Rum två, den yngre sonens rum, motgångarna tar fart!
Skulle börja med att måla taket lika som i rum ett men efter att ha dragit med rollern tredje-femte varvet så började något komma med ner, det gamla taket hade nån sorts pappersbeläggning som vekligen inte tålde fukt, så när man drog över så kom pappret med i rollern, Elände!!

Dags att tänka om, ni vet..det brukar ju komma imot vid renoveringar, så nu blev det frågan: panel? Skivor? Skivor som likanr trä? Vad vill man ha? -Jag älskar släta tak, typ som spännpapperstak,men det är något jag inte alls behärskar eller ens sett att någon lagat så den idén skippade vi ganska så snabbt.

Låna för guds skull en hiss för skivor, det underlättar massor.
 Fästmannen lovade dock att med gipsskivor få man samma känsla, släta tak. Så vi köpte gips skivor en massiv mängd, för nu skulle följande två rum få släta tak, helt med den tanken att det inte skulle bli fler motgångar...


Upp med skivorna, spackla, slipa, spackla, slipa kanske ännu lite spackla och slipa, dammet bara yr allt är täckt i ett lager vitt gips damm, men det ser slätt ut från alla vinklar. Efter allt jobb i taket (inkluderat målandet) så var följande golvet, väggarna har nämligen blivit målade innan på våren.

I rum ett var det bara att ta tag i den blåa linolium mattan och dra ut den i bitar, men i rum två hade det övats på pussel, så det var en bit här och en bit där som var limmade fast, jädrans så bra limmat, men med olika verktyg framsteg även det och där satt jag och darrade mej fram under mattan för att få limmet att släppa och småa bitar efter bitar bort.

verktyget darrar hejvilt och det kändest i timmar efteråt i händerna.
Under tiden som juniors rum var under arbete fick han övernatta i storebrors nya rum på golvet, det gick faktiskt riktigt hyfsat, kanske p.g.a att det var sommar och man kunde dra sej enkelt bort om man blev nervös på den andra.

Övernattning hos storebror
 Jag tog mej en liten paus i jobbet och åkte iväg till huvudstadsregionen för att fira att några vänner hittat sitt första hem, under tiden var det andra(läs: Fästmannen) som kämpade på och fixade golvet på plats. rummet är som ett helt nytt ställe, bara listerna kvar.

Så snyggt!!
 Junior ville behålla sin vägg med teckningar så den blev kvar än så länge, att jag inte tog en ända bild på rummet när allt var på plats är intressant, men sen igen så vi fortsatte i följande rum och hamnade att låna lite rum för saker här inne så..det tog lite tid innan allt var precis som det borde.

Tapet av egna teckningar, var annars skall man ha dom?


4 kommentarer:

  1. Har sagt det tusen gånger förr! Beundrar att ni orkar hålla på.
    Era idéer tar aldrig slut, ni går in för allt med hull och hår, förnyar, ger inte upp.
    Det borde göras ett tv-program om er!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nå tv pogram är väl lite att ta i, vi gör då när andan och ekonomin faller på, bollar med idéer fram och tillbaka gör vi varje vecka :)

      Radera