http://www.xmasclock.com/

1 oktober 2018

Renovera rum del. 1

I sommrast då hettan riktigt låg på då började fästmannen sin semester och då sattes även projekt nummer..följande igång.

Planen var från början att bara flytta lite möbler från ett rum till ett annat men såklart så lähti mopo käsistä (vilket betyder ungefär att mopeden dro iväg utan kontroll = det eskalerade lite igen) ,det blev nymålade väggar i mitt förra kontor, nytt golv och taket fick sej en omgång färg.

Äldsta sonen ville ha kvar väggen med tidningar från 60-talet så dom är kvar.

Vi är ju nybörjare på allt som har med remont att göra, vi har inte varit husägare tidigare så vi går enligt man lär sej av sina misstag och så sätter vi igång.

Detta rum vållade absolut inga problem, allt gick som en dans på rosor fastän svetten bara rann från oss båda.



Fyndade ett underbart litet skrivbord hos en vän och köpte hem det, gjorde inget mer till det förutom att vi skruvade fast ett litet handtag på skåpdörren. Ikea expedit hyllan är från tidigare. Efter att denna bild blev tagen har ännu en tv kommit upp på väggen överom skrivbordet.


En ny säng blev fyndad via Tori.fi (motsvarar blocket.se) den var vid köptillfället helt trä men lite slipning och målning gör under och ljust blev det i det lilla rummet han nu är så nöjd med.

Sån skillnad

Tacket blev målat några omgånger först med grundfärg och sedan med den riktiga vita vi ville sätta dit, tydligen är det jag som sköter målandet i detta hus, för målandet fortsatte..


 Idén om att ändra om den på bordet stående jordgloben till en som hänger från taket var helt äldsta sonen idé, stolt mamma är man då man ser att kreativiteten fortsätyter till nästa generation.


Även lådorna han förvårar Legon i fick sej en makeover med hjälp av honom själv, lådorna hade haft ugglor på sej tidigare och nu blev dom sprejade i vitt och svart.

En nöjd kille bor i detta rum, med egna utförda projekt

Flera projekt har blivit klara under sommaren..mer påkommande.





2 kommentarer:

  1. Int gör de någo att mopon rymmer då det blir så där bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för den :) Slutresultatet blev nog lyckat enligt alla i huset.

      Radera