http://www.xmasclock.com/

19 augusti 2020

Korsvik stenkyrka

 Ena vägen är privat, den andra inte, detta betyder att man kan inte med bil iallafall åka igenom, men vägen till Korsvik är i aktiv användning av cyklister och promenerare. 

Alla kanske inte vet var korsvik ligger, man kan komma dit via Valkom men även från Sarvlax hållet. Pernå hör platsen till, mitt i ingenstans, nära släta berg vid stranden.

Man får gå ner med en bred stig, uppifrån ett berg, bland stora granar, fågel ljud och blåbär runtom en. Man kan gå barfota, marken är mjuk till nittio procent, härlig skogs botten.

Skogen runtom är vacker, det är lätt att andas, små stenar kan man se lite här och var men mittiallt ser man nåt stort, en vägg av röd granit.

Naturen har av någon fantastisk orsak valt att lämna stenar just här,stora stenar som är emot varandra med ingångar från flera håll, ofattbart och spännande vad naturen klarar av.


Det är ordagrant en STENkyrka, någon har även byggt ett kors av tall grenar ytterom. Kyrka är platsen väl ändå inte direkt välsignad till men i folkmun har det alltid varit av utseendet kallat stenkyrkan i korsvik (om jag har fel får man rätta till mej).

Barfota vid stenkyrkan i skogen vid havet

Tänka sig att vi aldrig varit här innan, men nu kan vi säga att även detta är upplevt. 

Har du varit här? Vad tyckte du om platsen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar