http://www.xmasclock.com/

14 februari 2021

Vinter tältat

 Man skall göra allt engång i livet säger många,  nu har jag även checkat av att sova ute i tält på vintern.

Det började egentligen med att jag gick ut på lördag morgonen och reagerade på att det var varmt ute,  termometern visade ynka sju grader från att ha flere dagar innan inte visat mycket under femton graders sträcket.

Vi var ute hela dagen, gjorde brasa på urgammal ved som låg i en knut av huset då vi flyttade in för många år sedan.


Äldsta sonen behärskar det där med att göra eld med tändstål så varken tändstickor eller tändare behövs.

När man är ute i snön hör det väl till att dricka varm kakao eller varm choklad som det också heter.

Med eller utan mint?

Efter ett tag började det grävas ett större utrymme för att få tältet på plats. Tältet som köptes förra sommaren duger även bra till vintern.


På natten tror jag inte det blev kallare än runt minus 7-8grader, men lite snö kim det ner tre tiden för då knastrar det på tält taket.

Eftersom vi inte äger vinter sovsäck blev det dubbla sommar sovsäckar, dubbla underlag och en varmvattenflaska, varma kläder och mössa.

Det svåraste som jag reagerade på med tanke på sommar tältande är att vintertid känns det som om armarna är ett problem, man skall ligga inne i sovsäcken med enbart näsan ytterom, att lägga armarna överom huvudet eller hur man nu brukar ligga är lixom inte en möjlighet.

Här börjar man nästan vara insatt i sin puppa.

Sov lite obestämt mellan klockan tio på kvällen till sju på morgonen, med flere kroppsdelar lite ömma steg jag upp och tackade för denna erfarenhet, nu var då även det gjort, i väntan på sommar och lite mera rum för armar och ben.




2 kommentarer:

  1. Avundsvärt faktiskt, sånt jag drömt om att göra själv men äger inte tält och lär nog inte köpa ett bara för att testa att sova utomhus en vinter i denna ålder. Mysigt med brasa, korv, kakao! Ni gör så mycket roliga saker, heja heja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man måste prova när tillfället kommer. Tror inte detta sker pånytt dock :D

      Radera