http://www.xmasclock.com/

4 maj 2015

Museum söndag

Brukar ni gå på museum?..nähä..varför inte?
Noh,ja skall väl inte säga att jag är en stor konsumerare av muséer men ibland har jag bara ett grymt krav att få gå,som nu i söndags.

Jag älskar att besöka vårt egna museum här i Lovisa,det finns i kommendatshuset bredvid det svenska lågstadiet på parkgatan 2.

Ett gammalt hus,ett fint gammalt hus,jag kan inte låta bli att tänka hur det måtte ha varit att bo där i tiderna och när jag går där omkring så måste jag använda alla mina sinnen,att se på detaljer i huset och förtås av utställningen men även att dofta,för det doftar sådär fint gammalt på vissa ställen i huset och att röra..man får inte röra men väggarna,trapporna,dörrkarmarna..man kan inte låta bli..


Trapporna,om dom kunde prata...jag skulle aldrig vilja gå hem,jag älskar historier från förr..Just nu fanns där utställningen Glada vi i skolan gå..skolan från förr i tiden,så fint.
Och några gamla fotografier fanns med också,visst har det varit fint...och att glädjas över att en hel del av detta finns ännu kvar..Skrivstilen försvann nu,ja alltså mina barn kommer inte att lära sej skrivstil mera i skolan...tänk så underligt,jag minns hur man satt och kämpa med att få alla krumelurer rätt på pappret..men nu är det lixom borta,det som i mina ögon var identitet,alla skriver olika och visar en del av identiteten genom krumelurerna..så synd.. Efter Muséet blev det minihamburgare,hemgjorda köttfärsiffar,första gången jag grillade såna..och goda blev dom.


Se bara så söta :D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar