http://www.xmasclock.com/

18 augusti 2015

Hejdå till heltäckningen

Får jag presentera vår källartrappa:


Den är,ursäkta var,klädd i heltäckningsmatta,alla trappsteg,mjukt och skönt att stiga på,varmt under fötterna,men smutsen som aldrig fås bort..puust...

Det gamla paret som bodde här innan oss hade säkert funnit idén med mattan som en helt brilliant sak och visst var det en god idé på ljuva 70-talet,men inte nu mera..


Projektet dra bort mattan fick sin början efter en visit till grannstaden där jag hittade den nya mattan som skall komma på istället,en som är bättre att rengöra och mera i vår stil..


Vad hade dom använt för lim blir ett mysterium,det gick ju inte som i strömsö,halva mattan blev ju kvar,eller rättare sagt "skumgummit" mellan limmet och den håriga matt-delen,här fick man ta tag i hårdhandskarna eller mera kanske ta tag i hjärncellerna.


Vi fick bort skrapat skummgummit och en stor del av limmet med hjälp av en målskrapa..

Men det roliga med att riva är att man kan få sej ett gott skratt om hur någon orkat pussla ihop något,titta bara på den mittersta trappan,små små bitar av heltäckningsmattan var limmade bredvid varann,fastän det skulle ha funnits ordentliga bitar att ta ifrån.


Projektet fortsätter,men när det finns miljoner idéer som föds under arbetets gång,då stannar det lite upp när man skall söka fram nya tillbehör...

3 kommentarer:

 1. Har varit på semester, rest och gjort ditt & datt och därför inte hunnit kolla din blogg men nu ska jag läsa i kapp lite - från det nyaste bakåt :-)
  Ett sådant jobb med trappan! Men det blir bra och ni har det rätta intresset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra att semestra och njuta av annat än det vanliga nu och då,hoppas semestern varit bra.
   Varsågod att läsa :)

   Radera
  2. Hoppas du får andra läsare också via min blogg där jag länkat till din, för du ger så många bra tips och visar så fina bilder!

   Radera