http://www.xmasclock.com/

31 augusti 2015

LWT 2015

Eller LHH som det heter på svenska,alltså Lovisa historiska hus som alltid infaller på den sista weekenden i augusti.

Dag ett jobbade jag och njöt av vimlet från ett helt annat perspektiv,sålde mat vid runda munken,på menyn fanns varmrökt lax med potatissallad och grönsallad samt tex mex wok.
På bilden ser ni portionen med lax.


Eftersom förra året gick det lite snopet under evenemanget och maten tog slut på närtan alla håll i stan,hade man då iår tagit tillfället iakt och satsat på en massa pop-up restauranger,vilken lycka men för mycket är för mycket,det blev lixom lite en känsla av mat och gamla hus istället för att det hela skulle ha fokuserats mer på husen och sedan bara en handfull med mat/kaffe ställen.

Nästan i varje hörn hittade du någon mat grej,grillad korv,hot dogs,fattiga riddare,pizza,soppor you name it,det fanns att välja på.

Nästa dag,alltså dag två av evenemanget,upp och hoppa och ut och promenera i vimlet som alltid är lite mindre just denna dag,äldsta sonen drog iväg mycket tidigare än vi andra,han hade planerat att denna dag stå ut vid en av vägarna och sjunga för att möjligen få ihop skrapat lite glass pengar.


Han sjöng,imsse vimsse spindel,bääbää vita lamm och blinka lilla stjärna där bara för att nämna några få..och glass pengar blev det,för några år framöver,vilken rolig grej.

Vi gick inte i husen detta år heller,man känner en del av dom som har öppet och kan därför besöka dom lite annars också..om man råkar ha vägarna förbi.

Saltbod torget,fullt av underbara saker och varje års måste,att köpa en liter med linoljesåpa..check!


Vi mättade oss på Tuhannen tuskas innergård där bröderna huttunen bjöd på soppa i form av ängssyra(suolaheinä) och höna,inte så illa alls.


Fynda gjorde jag inte riktigt heller..betyder det att jag börjar ha allt?

2 kommentarer:

  1. Visst var det lite lugnare på söndagen, speciellt runt tio på morgonen - men sedan blev det åter rörelse och LHH är bara ett så underbart evenemang att jag hoppas arrangörerna och alla andra inblandade orkar hålla på länge till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag med,roligt med så många ansikten som man aldrig sett förr och att få så mycket inspiration under ett veckoslut är bara underbart.

      Radera