http://www.xmasclock.com/

8 mars 2016

#neljänfrendinillallinen

På svenska skulle rubriken vara fyravännersmiddag,och det var just det vi hade på veckoslutet.

Sitter ni också hemma och undrar varför ingen kommer på kaffe,eller ringer och bjuder er hit eller dit?så gjorde vi också och märkte att det är det som alla andra också sitter hemma och gör,bara väntar och undrar.

Så med fästmannens initiativ drog vi igång en "halv åtta hos dej" grej,för att spendera tid och träffas,ha det roligt och äta något smått.

Jag fick äran att börja,när jag hade menyn utplanerad blev det hela mycket enklare,jag hade skogen med i menyn och därmed skulle det finnas skog på bordet.


En björk kvist som jag kapade ner när det kom mycket snö fick bli mitt på bordet,med lite lingonris instucket i mossa på kvisten och så några gröna värmeljus hållare utsatt här och där.


Vi började med en simpel förätt,kantarellsoppa på egenplockade kantareller och det hembakta gryt-brödet.


Serverat i Arabia arctica koppar som jag fått som liten av mina gudföräldrar,mycket passande och en gåva som är mycket uppskattad i dagens läge.


Varmrätten blev pulled moose med ungsrostadegrönsaker,vilken jag inte hann ta bild på innan den redan var uppäten,men det säger väl att det var gott(?)

Efterrätten var lingon trifle gjort på ekologisk turkisk yoghurt,egenplockade lingon,hemgjord kinuskisås och krossade digestive kex omvartannat,det blev två omgångar av denna varan..


Nästa gång kommer vi att vara hos vårt vänpar,då gör damen i huset maten,sen kommer vi igen tillbaka till oss då min fästman fixar det hela och så igen till vänpaert då husets herre visar sina talanger,spännande och så otroligt roligt.

Som en liten extra grej så ger vi varann poäng,1-5 är möjligheterna,poängen skrivs på en lapp som lägges i en glasburk försedd med kockens namn,vid sista middagen öppnas allas burkar och poängen räknas,vem vinner?

..vad vinner den?det är problemet vi ligger på just nu,har du någon simpel idé om vinsten,låt höra.
Annars klarar vi oss också med bra fiilis och stort grattis!

2 kommentarer:

 1. Härligt initiativ! Nog är det många som bara sitter hemma och väntar att andra ska höra av sig.
  Då får man titta sig i spegeln och fundera om man kan göra något själv, såsom ni gjorde!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta var verkligen en rolig grej och vi ser så fram emot nästa bjudning..

   Radera