http://www.xmasclock.com/

29 mars 2016

Plasten vi är omringad av.

Idag var jag och shoppade inför ett litet kalas som kommer att inträffa i weekenden,jag har i en längre tid reagerat starkt på plasten,den är överallt och det finns så mycket skit i den att man mår riktigt dåligt av tanken,mjuk plast vill jag så långt som möjligt lämna bort men när man handlar mat..grymma dar..

Plasten som kom hem idag ser ni på bilderna nedan,plast som omringar mat är dåligt,plast som omringar mat som varit varm ännu sämre,då hamnar verkligen allt extra äckel in i maten,inget att hurra över och det tråkiga är att dom flesta av plasterna har hormonförstörande verkan.


När jag kommer hem försöker jag ta bort så mycket av plastet som möjligt,man har inte alltid möjligheten att köpa plastfritt,vilket är så synd..det kunde vara mera plastfritt..
-jo färskosten skulle jag kunna göra själv och med det lite minska på plasten men ingredienserna till färsk osten kommer även i plast.

Tomaterna är inga problem med under sommarhalv året eller gurkan,äpplena,men nu...nu hamnar man ju inhandla dom,gud så jag väntar på sommaren när man tänker plastvägen.


Barnrummet är rena mardrömmen,den vill jag inte gå in på alls..

Att minska på plast är inte så svårt med tanke på hemmet,det finns massor med knep och enklast är att börja i köket. Vi har inte så mycket plast där,ja egentligen den ända plasten är det som fästmannen använder då han åker till jobbet och är rädd att glas går sönder i hans händer.

Man kan ju go extreeme och total vägra rosk och plast,det är något som faschinerar mej,att leva ett zero waste life..jag blev lite extra intresserad av det när jag förde ut rosk påsen en morgon innan roskbilen skulle komma(han kommer varannan vecka) och där låg fyra(4)påsar rosk..på två veckor!!!


På bilden ovan ser ni Bea Johnson,en verkligen inspirationens kvinna..googla gärna och youtuba.

Jag är låååångt ifrån hennes underbara vision och livsstil,men om jag bara kan göra något,något smått varje dag eller varje månad då känner jag redan att jag gör något för planeten.

Och innan ni börjar kolla hur jag handlar i butiken kan jag säga att jag missar riktigt ordentligt ibland,som idag då jag glömde alla mina påsar hemma..så jag hamnade ta plastpåsar*puust* och det händer oss alla..

Jag har även kollat med butikerna i stan,får jag hämta mitt eget kärl för att lägga kött i och andra produkter från servicedisken? Kan ni tänka er att Finland,landet av lagarna som har lagar,har inte en lag som förbjuder detta(ännu..)

Såklart vill ingen ta ansvaret för hur produkten mår innan du kommer hem,dom vill helst lägga sina produkter i pappret som innehåller massor plast och är dåligt för miljön,tänka sej,men egentligen kan dom inte vända dej vid disken,taadaa,nöjd och glad är jag..nu skulle jag bara måsta komma ihåg att ha glasburken med mej.

Men hur man än försöker är det inte enkelt,just nu sitter jag och knäpper på en plast knapp,tittar i en plast skärm,har min plastiga telefon liggandest bredvid och en super plastig printer under mitt icke plastiga bord..OMG...

Ifall ni vill finna mera intresse,gå gärna med i plastbanta gruppen på FB och googla..ni blir måtta förvånade!

3 kommentarer:

 1. Usch usch ... så här är det, allt för mycket och onödig plast!
  Tack för att du påminner om att man göra val, åtminstone ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "åtminstone ibland"..det är så sjudundrandest svårt ibland så man riktigt skulle vilja gråta.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera