http://www.xmasclock.com/

9 september 2016

Borta är 70-talet...

..åtminstone i ett till av rummen. Tänk så mycket färg det användest på "ljuva 70-talet",inte undra på om en stor del av befolkningen var lite high så dom klarade av färgerna..


Vårt hus är byggt på 50 talet men förstorat på 60 talet ochdärmed finns det ännu fler dörrar än vad det annars skulle ha funnits,tar dud ej en svängom ser du ca.5-8 dörrar på det varvet,vilket i sin tur gör allt lite problematiskt när man vill inreda.

Men tillbaka till färgerna,typ hela "nybygget" är fullproppad i färger från färgkartan som fanns på sjuttio talet,som tur finns det färg och målpenssel samt rullar..på bara så det ryker.


Även junior hjälpte glatt till och gjorde för en gångs skull ett bra arbete...raka rediga drag och ingen race bana.

Här vill jag bjuda er på en clos-up av den gula färgen och den ser ut att vara just så lagom gul som den påriktigt var på väggarna.


Men 4,5 timmar senare var det en helt annan historia,själen vilar,ögat vilar,alla vilar..Blev även stört kär i taket nu,den hade jag också tänkt måla,men efter att väggarna blev målade så kommer nog taket nu att få vara i sin gamla stil,lackade och lite mörknade med åren,gillar.


När man väl kommer igång med en sak så brukar det gå som på räls en tid framöver igen,så jag tog ett par gamla tavelramar,ena ett fynd från huset den andra ett gratis plock,och förde dom till den lokala glas firman,där dom fixade speglar i åt mej,återanvändning.


Väl upp på den tomma väggen( som vi tapetserade innan jul och även här tog bort gult och orange) med en klocka som jag hittade på ikea,blev det stilrent,snyggt och riktigt ordentligt i min stil.ÄNTLIGEN!

nu kan man glädjas åt att det är inte många sjuttio tals rum kvar mera...

2 kommentarer:

 1. Fint att ni sparat mycket gammalt ändå, de bruna dörrarna är fina och möblerna också.
  Däremot kan man nog mycket väl måla om såsom ni gjorde :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom bruna dörrarna är en av mina favoriter,tyvärr har vi några som skulle behöva förnyas i färgen och är lite rädd att dom inte blir likadana.
   Möblerna är för det mesta ärvda och dom är ju di bästa!

   Radera