http://www.xmasclock.com/

18 september 2016

Teckningar i massor,vad göra?

Alla föräldrar vet hur det är när barnet väl lärt sej rita och finner intresset för att göra sina första konstverk,det är spännande och roligt att se hur streckgubbar kommer till och hur blomman blomstrar på pappret.
Men när sedan intressen börjar komma på papper,då kan det bli i mångfald och som förälder tackar man å tar imot och säger detdär vanliga "nämen oj så fint du igen har ritat mumintrollet" typ...

Vad skall man göra med dessa konstverk,jo att samla på dom i en mapp är det vanligaste,men really?där blir dom och samlar damm,du tittar på dom nästa gång när barnet flyttar hemifrån och då konstaterar barnet att du kan nog mamma slänga domdär.

För att göra denna stund av konstverk lite mer intressant så smällde jag upp dom på väggen i konstnärens egna rum.


Här är sjuttiotalet ännu kvar,det är grönt och orange i samma rum och allt känns ganska litet och mörkt.

Konstnären själv fick vara med i sin ivrighet och tapetsera,klister kokades igår kväll enligt ett ätbart recept som jag gjort även tidigare,det kan ni läsa här.


Första teckningarna är uppe och det börjar sakta ta sej.Skuggan som syns är av hyllan som jag drog ut så vi slapp till lite närmare.


Efter sådär fyra timmar var allt uppklistrat,det tar tid då man skall välja vilken sida av sitt alster är bättre och den man vill se på i en framtid.


Men riktigt där slutade jag inte,vår lilla tåg freak har haft olika tågbanor genom åren och av nån anledning har jag inte slängt bort dessa räls i plast fastän tåget inte mera finns kvar..men inte vill jag ha dom i skåpet heller så,fram med varmlimspistolen och igång.Nu är banan upplimmad på väggen,kommer inte att lekas med mera,men är sådär rolig att se på.


Ännu finns det kvar färger som inte är i vår smak,men nog hjälpte bara denna vägg massor för att ändra utseendet av rummet,här är det nu tåg i alla format som gäller och ghostbusters samt pacman.


4 kommentarer:

 1. Det där är en toppenidé! Fungerar som tapet, och alla som får komma in i rummet kan beundra konstverken. När ni tröttnat på dem är det bara att byta ut dem, och då känns det inte alls synd att kasta bort dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst så är det,och planen är att i framtiden förnya väggarna med nya skivor och troligen får dessa konstverk då bli under och göra intryck nästa gång då någon renoverar lite mera.

   Radera
 2. Ja, tänk om någon annan renovererar ert hus om 50-100 år och hittar alla teckningar, en sådan överraskning :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är liksom tanken bakom...för någon generation i framtiden,precis så som vi hittar saker när vi renoverar,roligt som tusan!

   Radera