http://www.xmasclock.com/

25 oktober 2016

Ett veckoslut värt att minnas.

 Får ni också bilder till er telefon när någon är ut och äter gott? När någon äter något som du själv skulle dö för att få äta?bilder av en speciell kväll som du inte är med på?Ja då,då är ni i samma skor som jag.

Min fästman är verkligen en hejdare på att skicka bilder från sina middagar,vilket såklart är även enormt inspirerande och jag provar mej gärna till att göra något liknande,men i samma veva kan det bli sådär lite små bittert,då det är något man själv gärna skulle byta ut sin egen maträtt till som kanske bestod av knackkorvs sås och spagetti.

Det var en kväll i början av månaden som det kom bild på godaste skaldjurstallriken,alltså skaldjur..bara tanken får mej att dregla..och sedan dess har jag väl lite nu och då lagt in ett ord eller två om hur trevligt det skulle vara med en sådan hemma,kanske i mindre format men ändå..


Och så kom kvällen i lördags,ÄNTLIGEN hade mina ord blivit hörda,det blev hummer,räkor och jätteräkor med aioli,lime,sikrom,picklad rödlök och batong,allt skjöldest ner med champagne,tiden stod stilla och man blev så otroligt mätt och nöjd att...oh...

Men man bör tänka lite längre än stunden,skalen skall sparas,det skall kokas räksoppa följande dag,en värmande räksoppa i en svalhöstkväll,det tackar man inte nej till i första taget va?


Tänk vilka möjligheter det finns i resterna,bara att fräsa runt med räkskalen i kastrullen,lite lök,lite morot och en fiskbuljong och vatten så det just täcker skalen,låte koka en stund,sila av skalen och häll i lite grädde,vill man ha soppan tjockare tar man med lite mjöl i grädden innan och vispar ner det.


Lite dill i och räkstjärtar så är det klart,och blev det batong över från kvällen innan är det bara att grilla dom lätt och stryka på vitlök samt olivolja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar