http://www.xmasclock.com/

19 oktober 2016

Mat till tippona

För cirka en vecka sedan posta jag en bild på mitt privata instagram konto,där jag visade skissen till fågelmatingsbordet jag ville ha,ni vet jag designar och fästmannen fixar till det som jag inte kan.


Bilden såg ut som ovan. I garaget blev det full hålligång och man tager vad man haver principen gäller.
Här slipas en del av materialet.


Och som dom flesta designerna så ändras dom i tillverkningen,från modellen i runt till fyrkantigt enligt våra fönster på huset.


Men allting lyckas inte,efter en tid märkte vi hur vi hade fel virke,det sprack jätte lätt och därmed fick man fundera om.


Men som tur var hittade vi en skiva vattenfaner i gömmorna och den fick bli materialet till matningsbordet.
Stängerna är i metall,även det överblivet från ett annat projekt,flaskan är en stor glasflaska som jag tog bort eticketten ifrån.


 Flaskan tar man bort uppifrån då man skall fylla den och sedan svänger man konstruktionen igen för att lägga tillbaka den,då blir det mycket lite spill.


Ungefär två dygn räcker maten,iallafall nu då det inte är minusgrader jämt,omtyckt har den även varit,massor med fåglar har vi fårr skåda.

2 kommentarer:

  1. Väldigt fin - ni är så händiga! Rinner inte allt ut genom flasköppningen eller är den så pass nära bottnen (serveringsbrädan) och gör den smala öppningen i flaskan sitt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Flaskan är justerbar,det är muttrar under alla "våningar"så man kan prova sej fram hurudant flöde man vill ha till serveringsbrädan,ju högre upp desto mera frön faller ner och närmare så blir det mindre mat.

      Radera