http://www.xmasclock.com/

11 december 2016

Jul Jul strålande Jul

Hej i vinterfirandet..julen närmar sej med snabba steg och det är just under två veckor innan den stora dagen.

Förra veckoslutet var vi till Strömforsbruk på julmarknad och gjorde en del klapp-uppköp där av duktiga hantverkare.

På söndag var jag med Junior på julhems vandring,bara några få då han är en energisk liten kille som inte gillar att ta det lugnt direkt..
Han hittade dock ett mycket trevligt ställe på Vackerbacka,utkikstonet/lekstuga/mysstället vad det nu klassas till vet jag ej,men där var det nog trevligt.


Vi besökte också Huset vid ån,mysigt redan vid tamburen med levande ljus och ballerinor som dansade på vägg och i fönster.


Och julhem är inte julhem utan Konungsdammen.


Här stannade vi på en pepparkaka och kålpirog,för levande musik får även Junior att sitta en stund.


Självständighetsdagen gick i jobbets tecken,men på kvällen gjorde jag en visit uppe till stadens vattentorn som fick bada i blåa färger under den kvällen,en sista upplysning till betong fulingen eftersom den skall börja rivas under nästa vecka.


Pepparkaksbak på en tisdag,det är ju roligt,pepparkakor och ett snett pepparkakshus blev det..


Idag är det tredje advent,detta veckoslut blev det varken julhem eller marknader,igår var det jobb och idag skulle vi dra iväg på familjekryssning till sverige,men sådant vi inte kan styra hände och förkylningen kom,39 graders feber rör sej i huset och iställe för kryssning blir det julpyssel,uppsättning av julepynt,värmande brasa och en massa filmer,egentligen inte så dåligt det heller.


Världen var även ganska så vacker imorsse,ljus och kall,men vacker.

Och snökristaller var än man gick..och tittade lite närmare,ibland finns det fina i dom små detaljerna vi inte lägger märke till..kanske man borde bromssa in lite oftare och ta in detdär lilla lilla extra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar