http://www.xmasclock.com/

29 november 2016

Vi har börjat fira jul

Äntligen är det sådär officielt JUL,den 25.11 började jag glögg säsongen så som varje år på Lovisa city shopping xmas.
Boysen bar med och det hade varit en dålig dag på jobbet,men nog försvann den tunga känslan ganska snabbt.

Julgubben kom i en armé bil detta år,det fanns ju ingen snö så släden skulle inte ha lyckats med hur som helst.


Julteena har kommit till Runda munken och garanterat det intressantase är detta,en frukt bryggd med popcorn,kanle och rödbeta för att nämna några,den skall provas.


Lilla julen var det i lördags,vi gör enligt traditionen vår att vi äter lite julmat sådär småskaligt,denna gång,morotslåda,smetanasill,gravadlax,skinka och någon potatis. det flesta hemjgort såklart,men det vet ni ju redan.


Söndagen var det mest chill,en trög morgon i all lugn och ro,vi såg på film halva natten innan,då tomtarna hade varit i julstrumpan och lagt ner tre filmer medans vi var i bastun på lillajulen,Home alone,the polar express och harley davidsson and the marlboroman såg vi på.


Och man kan ju inte få nog av film så på dagen gick vi till biografen för att se Pettson och findus juligheter,värd pengarna!

Måndag,efter en lugn morgon blev det den stora kransbindardagen,lingonrisen hade jag plockat en vecka innan och förvarat utomhus så dom inte skulle torka,nu är dom i köks-taks-kransen och nog blev det även några små på sidan om.


Idag var jag ännu trött från veckoslutet och bestämde mej för en sovmorgon,när jag väl steg upp tog det inte länge innan jag fick sms om min tidtabell idag,för det blev visst en veddag.


9 kubik med ved hade jag beställt,nu är 4,5 inslängt,en del även uppradat,kanske med god tur att vi får allt in imorgon,så är vintern räddad igen en gång.


Behändigt med ved i säckar,det blir inte en massa små skrot på gården och säckarna kommer till återanvändning då jag ger dom tillbaka till företaget jag beställde ifrån,kanske samma påsar står på min gård igen nästa höst/vinter(?)

4 kommentarer:

 1. Låter som ett minst sagt spännande te! Jag är inte SÅ te-intresserad att jag skulle köpa en hel påse men kunde tänka mig pröva en mugg :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen in,vi har även julkalender med 24olika smaker som just är en-två tee muggar per dag,ett bra sätt att prova sej fram om man inre riktigt är te vän..men ändå intresserad😉

   Radera
 2. Det var ju en bra idé, men en kalender!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hann på uppkö,märkte idag att alla hade haft årgång,mycket uppskattad sak,kanske nästa år igen..lite pyssel på jobbet är aldrig fel😉

   Radera