http://www.xmasclock.com/

22 november 2016

Förberedelser inför jul

Ibland faller bitarna på plats,om det sedan är en bra sak vet jag ej för i detta fall så är jag ju lite missnöjd över att snön som kom försvann,det har varit plus grader en vecka och allt är sådär passligt skitet.

Men tack vare att snön försvann så tog jag tillfälle i akt en regnfri dag att gå till skogen för att plocka lingonriset som behövs,samt granriset och lite mossa,allt på markägarens lov såklart.


Några smågranan hör också vår jul till,bara som så,dessa kan man hitta i mossar och gamla diken,ofta tätt tätt vuxna i en klunga,där är det nästan bäst att nappa hem några.


Och ensam behöver man ju inte vara i skogen,man blir nästa alltid busted av nån i djurriket och ganska så ofta av älgarna.

Hemma har vi fått upp flaggstångs"granen" 12meter av lycka,utan några större problem iår,marken var ju mjuk att skuffa pinnarna i..


Satte upp snöflingorna på mellandörren igen,dom passade så bra där förra året så det blir väl deras plats.Under året som dom inte finns på dörren är dom i en knippe på anslagstavlan fast med en nål,behändigt och hålls snygga.


I lördag är det Lilla jul,då skall det ätas lite juligt,sådär passligt småskaligt,gjorde morotslådan idag för jag kommer inte hinna med den före veckoslutet(gör en ny till Jul sedan) och har då planerat att frysa den,det går riktigt utmärkt.


Brukar ni äta morotslåda? visst gör ni den själv? köper ni färdigt mosad morots puré eller gör ni det såsom momi gjorde? berätta..

4 kommentarer:

 1. Gör själv och morötterna mosar jag med potatisstöten. Resultaten från ett par tidigare år kan man se på: http://micasminnen.blogspot.se/2009/12/to-24122009-lador.html Dessa ser ju helt färdigköpta ut, som Saarioinens, på grund av aluminiumformarna :) På bilden syns både morotslåda och kålrotslåda. Från ett annat år kombolådan http://micasminnen.blogspot.se/search?q=morot Hälsar, Gu'mor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jess!! någon som delar intresset med att använda potatisstamppen,thumbs up!

   Radera
 2. Flaggstångsgranen är faktiskt fin! Något man först kanske skulle tänka "nä men kan det där nu vara nåt" :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta gärna en promenad förbi för att se den..den syns redan på låååångt håll😁

   Radera