http://www.xmasclock.com/

11 augusti 2019

Kanel och kardemumma bullar, vegan.

Man skall prova nya saker säger dom och vad passade då bättre när bulla suget kom på.
Sökte efter ett vegan recept med ingredienser jag hade hemma och kan inget annat säga än att jag blev inte besviken.

Allt som allt tar det lite på 2h att baka dessa men det är det värt.

Till ca. 12bullar,beroende på storlek såklart.

Ingredienser till degen:

2,5dl bovetemjöl eller spelt
8,5dl vetemjöl
0,75 dl margarin
3,5dl växtmjölk (jag använde mandelmjölk)
7g torrjäst
Ca. 3dl socker
1msk kanel + 1 mak mald kardemumma
En nypa salt.
Värm mjölken till fingervarmt tillsammans med margarinet. Blanda alla torra ingredienser och blanda ihop, om det känns kliddigt kan man tillsätt mjöl, är det för torrt sätter man till mjölk. Låt degen stå under handduk och vila sej till dubbel storlek 1h.



Till fyllningen:

0,75dl kallt margarin
1 generös msk cocosolja
0,75dl cocos socker eller farinsocker
3msk kanel
1,5msk kardemumma
En nypa salt.

När degen är dubbel i storlek är det dags att kavla ut den och bre på fyllningen. Gör dina bullar till vilken knut som passar dej bäst, pensla med mjölk och låt dom ytterligare jäsa 1h under duk.



Ugnen värms till 225grader och bullarna får vara i 10-12min eller tills gyllen bruna.

Till pensling:

1msk cocossocker eller farinsocker
1msk vatten
Koka ihop och pensla på bullarna då dom kommer ur ugnen, släng därefter på pärlsocker.



Alltså såna enormt goda bullar, mjuka och fullpackade med smak. Dessa kommer nog fler gånger på bakbordet.



2 kommentarer: