http://www.xmasclock.com/

17 februari 2012

20%

Att européer slänger bort 20% av inhandlat livsmedel är ju helt grymt...finns det faktiskt ingen fantasi att göra något av maten som blivit kvar?eller har man ingen frys där man kan frysa in lite till senare tillfällen?

Härom dagen hade vi grisfilé till middag,det blev kvar typ en 15cm bit,följande dag blev det pytt-i-panna,med just den biten,lite knackkorv som låg i kylen samt grillkorv...enkelt?

Nu har jag kvar chili som blev kvar från igår,den kan man t.ex lägga på en pizza botten,eller på ugnsbröd...eller göra en chili-makaoni låda av..

Blir det kvar lite pålägg och någon knackkorv som man vet att ingen mera ids äta,brukar jag skära dom mindre och lägga i frysen(i en ganska stor ask,den blir påfylld mer och mer) för att sedan annvända dom i pytt-i-panna...

Ost kanter brukar jag riva och frysa in,enkelt att ta till pajer/pizzor m.m. eller så köper jag även ost som har -30%lapp på sej och river den..
Även brödkanter sparas hos oss,dom torkas och rivs till skorpmjöl. Jaa och vi har ju kanin,så den äter också av dom.

Listan på vad man kan göra är lång...det roliga är ju att man kan experimentera och även lyckas...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar