http://www.xmasclock.com/

1 februari 2012

Modernt,nej tack!

Nu när jag tänker efter så stämmer kanske inte rubriken riktigt,modernt kan ju även vara gammalt...Hur som helst,många köper åt sina barn det nyaste nytt,det mest high tech:aste dom kan hitta,ju mer funktioner desto bättre,även hos oss kan man hitta leksaker som just är sådana.

Barn är fascinerade över funktioner,om man trycker på den knappen har det ett sådant ljud,svänger man leksaken åt höger blinkar den till,men jag har även lagt märke till att leksaker som såna efter en relativt kort tid blir satt åt sidan och glöms bort..den har sin charm dom första veckorna.

Men sedan sådana leksaker som kanske inte har bara en funktion kan lekas med i oändligheter,får mej att tänka på Brios tågbana,den är den ena och samma,ända funktionen är att du får annvända hjärncellerna för att bygga den på ett nytt sätt och få nya möjligheter.

Med yngsta tillkomlingen märks det väl att det enkla är roligt,ju mera skrammel och vinklar en leksak har ju snabbare blir den tråkig.
Favoriten(då tänder ännu saknas)är en stekspade i trä,och på andra plats kommer en skallra som troligen blivit född på 70-talet..dessa väljer han snabbt ur en hög med andra leksaker...
Tänk hur äldre design kan vara så mycket roligare,tilll loppis på leksaks uppköp nästa gång...modernt,Nej tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar