http://www.xmasclock.com/

27 mars 2013

Påsk bröd (holländska påsk gubbar)

Favorit i repris blir det garanterat iår,dom holländska påsk gubbarna,en liten rolig och enkel grej att fixa till påsk bordet.

Recept:

10-12 ägg
25g jäst
2tsk salt
5dl ljummet vatten
6dl rågsikt(eller annat lite grovare mjöl)
ca.8dl lantvetemjöl

Smula ner jästen i vattnet,rör tills det löst sej.
Tillsätt salt och mjöl,arbeta tills degen blivit smidig och knåda ordentligt.

Dela degen i 10-12 bitar forma till avlånga bullar,ca 15cm
ta ett okokt ägg och lägg det lite överom mitten på degbiten,tänk dej att där ägget ligger är magen och börja sedan forma armar och ben från det,armarna skall krama om ägget.Forma ett runt huvud och klämm ner några russin till ögon och mun.

Låt gubbarna jäsa på plåt i ungefär 1h och grädda sedan i 250grader i ca.12min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar